Politiet avventer ordre om å rykke inn i fengselet for å stoppe opptøyene. Minst 20 personer - både innsatte og politi - skal være drept. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tomas Bravo (MEXICO)
Politiet avventer ordre om å rykke inn i fengselet for å stoppe opptøyene. Minst 20 personer - både innsatte og politi - skal være drept. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tomas Bravo (MEXICO)Vis mer

- Minst 20 drept i meksikansk fengselsopprør

Krig mellom narkobander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 20 personer skal være drept i et fengselsopprør i grensebyen Ciudad Juarez, melder AP

Reuters, som siterer Røde Kors-arbeidere som akkurat nå er på stedet, melder at både innsatte og politi er blant de drepte.

Bakgrunnen for fengselsopprøret skal være et sammenstøt mellom innsatte som tilhører rivaliserende narkobander innen Juarez-kartellet, opplyser politiet.

PARAT: En ambulanse fra Røde Kors står klar til å frakte skadde til sykehus. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Tomas Bravo
PARAT: En ambulanse fra Røde Kors står klar til å frakte skadde til sykehus. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Tomas Bravo Vis mer

Fengselet rommet 1200 innsatte, og flere hundre politimenn og soldater tok seg inn i for å få opptøyene under kontroll. Ifølge en talsmann for de lokale myndighetene, Manuel del Castillo, skal situasjonen nå ha roet seg.

Byen ligger på grensa til USA og Texas, og skal være et senter for vold og narkotikavirksomhet i Mexico. Noen av landets mektigste narkokarteller kjemper over herredømmet i grenseregionen, godt hjulpet av korrupte politimyndigheter som lar dem herje mot penger, skriver Reuters.

Mer enn 5000 er blitt drept i narkotikarelatert vold i Mexico på litt over ett år.


250 ble drept bare i februar, og fengselsopprøret kommer samtidig med at Mexico sendte hærstyrker til Ciudad Juarez for å stagge den økende gjengvolden i området, melder Reuters.

VOKTER: En soldat står vakt utenfor fengselet hvor opptøyene raste. REUTERS/Tomas Bravo (MEXICO)
VOKTER: En soldat står vakt utenfor fengselet hvor opptøyene raste. REUTERS/Tomas Bravo (MEXICO) Vis mer