- Minst 20 drept i meksikansk fengselsopprør

Krig mellom narkobander.

Politiet avventer ordre om å rykke inn i fengselet for å stoppe opptøyene. Minst 20 personer - både innsatte og politi - skal være drept. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tomas Bravo (MEXICO)
Politiet avventer ordre om å rykke inn i fengselet for å stoppe opptøyene. Minst 20 personer - både innsatte og politi - skal være drept. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tomas Bravo (MEXICO) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 20 personer skal være drept i et fengselsopprør i grensebyen Ciudad Juarez, melder AP

Reuters, som siterer Røde Kors-arbeidere som akkurat nå er på stedet, melder at både innsatte og politi er blant de drepte.

Bakgrunnen for fengselsopprøret skal være et sammenstøt mellom innsatte som tilhører rivaliserende narkobander innen Juarez-kartellet, opplyser politiet.

Fengselet rommet 1200 innsatte, og flere hundre politimenn og soldater tok seg inn i for å få opptøyene under kontroll. Ifølge en talsmann for de lokale myndighetene, Manuel del Castillo, skal situasjonen nå ha roet seg.

Byen ligger på grensa til USA og Texas, og skal være et senter for vold og narkotikavirksomhet i Mexico. Noen av landets mektigste narkokarteller kjemper over herredømmet i grenseregionen, godt hjulpet av korrupte politimyndigheter som lar dem herje mot penger, skriver Reuters.Mer enn 5000 er blitt drept i narkotikarelatert vold i Mexico på litt over ett år.250 ble drept bare i februar, og fengselsopprøret kommer samtidig med at Mexico sendte hærstyrker til Ciudad Juarez for å stagge den økende gjengvolden i området, melder Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer