Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minst 20 drept i Mumbai

113 skadd. Terrorangrep, mener indiske myndigheter.

RAMMET AV EKSPLOSJONER: Fra Mumbais Dadar-distrikt i dag. Foto: SUJIT JAISWAL / AFP / DAGBLADET
RAMMET AV EKSPLOSJONER: Fra Mumbais Dadar-distrikt i dag. Foto: SUJIT JAISWAL / AFP / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 20 personer skal være drept i tre nesten samtidige og kraftige eksplosjoner i millionbyen Mumbai i India. Indiske myndigheter omtaler det som et terrorangrep.

Ytterligere 113 personer er såret, opplyser indiske myndigheter.

Politiet i Mumbai bekrefter at det var i alt tre eksplosjoner, en i sentrum av Mumbai og to i den sørlige delen av byen.

Det indiske innenriksdepartementet omtaler onsdagens eksplosjoner som et terrorangrep, skriver det indiske nyhetsbyrået Press Trust of India (PTI).

— Dette var et koordinert angrep utført av terrorister, sa innenriksminister P. Chidambaram til journalister i New Delhi.

Høy beredskap — Hele Mumbai by er satt i høy beredskap. Jeg oppfordrer folk i Mumbai og folk over hele landet til å beholde roen, tilføyde han.

Han sa også at etterforskere og ekstra politistyrker ble sendt til storbyen.

Byen har fortsatt klare og synlige tegn fra terroraksjonen i 2008. Den aksjonen ble det sagt at den pakistanske ekstremistgruppen Lashkar-e-Taiba sto bak.

Mange rammet En minister i delstatsregjeringen i Maharashtra sier det er klart at de som sto bak, ønsket å skade så mange som mulig.

— Mange er såret, sa minister Chhagan Bhujbal.

I november 2008 angrep en gruppe på ti islamister flere mål i Mumbai og drepte i alt 166 mennesker. Ni av angriperne ble drept og den tiende arrestert.

En serie bombeangrep mot forstadsbaner i 2006 krevde 187 liv, mens rundt 800 ble såret.

(NTB)