- Minst 20 drept i russisk flyangrep nær den tyrkiske grensa

Det meldes om minst 20 drepte og mange skadde etter bomber traff en markedsplass i Ariha, nordvest i Syria.

DREPT I LUFTANGREP:  Dette bildet viser skadde og drepte i den syriske byen Ariha i dag, som skal ha blitt bombet av russiske kampfly. Byen ble tatt av syriske opprørsgrupper tidligere i år og harde kamper pågår nå i proivinsen. Foto: Foto: Ariha Today / AP / NTB Scanpix
DREPT I LUFTANGREP: Dette bildet viser skadde og drepte i den syriske byen Ariha i dag, som skal ha blitt bombet av russiske kampfly. Byen ble tatt av syriske opprørsgrupper tidligere i år og harde kamper pågår nå i proivinsen. Foto: Foto: Ariha Today / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det melder TV-kanalen al-Jazeera. Ariha ligger 15 kilometer sør for Idlib og ligger nordvest i Syria mot grensa til Tyrkia. Det er ikke langt fra området hvor det russiske kampflyet ble skutt ned og områdene som Tyrkia og Russland nå er uenige om.

Ifølge den lokale TV-stasjonen Ariha Today, som er imot Assad-styret, var flyene som bombet byen var russiske.

Bilder fra stedet viser mange døde og skadde. Aktivister melder ifølge Ariha Today om at det kan være over 40 drepte, men dette er ikke bekreftet. Det er flere år siden FN ga opp å telle og holde oversikt over antall drepte i den syriske borgerkrigen, som nå raser for femte året på rad.

Også al-Qaida Ariha ble i mai inntatt av en koalisjon av syriske opprørsgrupper, som ifølge BBC da kalte seg Jaish al-Fateh. De drev da ut styrkene til Syrias president og diktator Bashar al-Assad. al-Qaidas opprørsgruppe i Syria, Nusrafronten, er også en del av opprørskoalisjonen som angrep byen. 

Nordvest i Syria kjemper Assads styrker mot flere ulike koalisjoner av opprørsgrupper. Russland har nylig kastet seg inn i kampen og bomber opprørerne sammen med Assad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer