Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 20 drept i tre eksplosjoner under begravelse i Kabul

- Vi vet ennå ikke om det var selvmordsbombere eller om sprengladningene var skjult der på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 20 mennesker er drept i tre eksplosjoner under begravelsen til en av dem som ble drept i sammenstøt med politiet i Kabul fredag, opplyser politikilder.

- Vi vet ennå ikke om det var selvmordsbombere eller om sprengladningene var skjult der på forhånd, sier en politikilde som ønsker å være anonym.

Eksplosjonene fant sted under begravelsen til Mohammad Salem Izedyar, sønnen til visepresidenten i den afghanske nasjonalforsamlingen, som var blant fire som ble drept da politiet åpnet ild mot demonstranter fredag.

En talsmann for innenriksdepartementet i landet, Najib Danish, opplyser at minst ti hittil er bekreftet drept eller såret i eksplosjonene.

Ifølge enkelte meldinger var Afghanistans statsminister Abdullah Abdullah til stede under begravelsen, men dette er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Over 1000 demonstranter protesterte fredag mot manglende sikkerhet i den afghanske hovedstaden, men ble møtt med væpnet politi da de nærmet seg presidentpalasset.

Bakgrunnen for demonstrasjonen var onsdagens terroraksjon i det samme området, der minst 90 mennesker ble drept og nærmere 500 ble såret.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!