Minst 20 drept i tre eksplosjoner under begravelse i Kabul

- Vi vet ennå ikke om det var selvmordsbombere eller om sprengladningene var skjult der på forhånd.

Minst 20 mennesker er drept i tre eksplosjoner under begravelsen til en av dem som ble drept i sammenstøt med politiet i Kabul fredag, opplyser politikilder.

- Vi vet ennå ikke om det var selvmordsbombere eller om sprengladningene var skjult der på forhånd, sier en politikilde som ønsker å være anonym.

Eksplosjonene fant sted under begravelsen til Mohammad Salem Izedyar, sønnen til visepresidenten i den afghanske nasjonalforsamlingen, som var blant fire som ble drept da politiet åpnet ild mot demonstranter fredag.

En talsmann for innenriksdepartementet i landet, Najib Danish, opplyser at minst ti hittil er bekreftet drept eller såret i eksplosjonene.

Ifølge enkelte meldinger var Afghanistans statsminister Abdullah Abdullah til stede under begravelsen, men dette er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Over 1000 demonstranter protesterte fredag mot manglende sikkerhet i den afghanske hovedstaden, men ble møtt med væpnet politi da de nærmet seg presidentpalasset.

Bakgrunnen for demonstrasjonen var onsdagens terroraksjon i det samme området, der minst 90 mennesker ble drept og nærmere 500 ble såret.

(NTB)