Minst 20 kidnappet i Vest-Filippinene

Minst 20 mennesker ble søndag bortført fra et feriested på øya Palawan vest i Filippinene. To av de bortførte var fra Spania og en fra USA, mens de andre var filippinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinske polititalsmenn sa at de bortførte trolig ble kidnappet av den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen. Blant ofrene, som ifølge øyenvitner ble ført bort i to båter, skal det også ha vært et lite barn.

Søndagens kidnapping var den andre på fem dager i Filippinene. Forrige uke tok en gruppe på minst ti væpnede menn med seg fire filippinere som «levende skjold», etter et angrep mot en havn på øya Samal.

Abu Sayyaf ble internasjonalt beryktet i april i fjor, da geriljaen angrep et feriested i nabolandet Malaysia, og tok 21 gisler. Alle disse gislene, med unntak av en filippiner, ble senere satt fri, etter at det var betalt store løsesummer for dem.

Abu Sayyaf kjemper for å få opprettet en uavhengig muslimsk stat i de sørlige deler av Filippinene. Regjeringen i Manila satte i fjor sommer i gang en større offensiv mot geriljaen, men greide ikke å knuse den.

NTB-DPA-AFP