DØDE:  Minst 20 mennesker skal være funnet døde i denne bilen. Foto: AFP PHOTO/Dieter Nagl
DØDE: Minst 20 mennesker skal være funnet døde i denne bilen. Foto: AFP PHOTO/Dieter NaglVis mer

Minst 20 migranter funnet døde i lastebil Østerrike

Føreren av lastebilen er på rømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 20 migranter er funnet døde i en lastebil i Østerrike, melder den østerrikske avisa Krone Zeitung. Funnet skal ha blitt gjort i en parkert lastebil på motorveien A4 torsdag morgen, ifølge kildene til avisa.

Så langt ser det ut til at migrantene kan ha blitt kvalt.

Rystet Føreren av lastebilen er på rømmen. Østerriksk og ungarsk politi samarbeider i jakten på sjåføren, ifølge den østerrikske tv-stasjonen ORF.

Etterforskningen av funnet av de døde migrantene ved Parndorf pågikk samtidig som Tysklands statsminister Angela Merkel deltok på et møte om flyktningkrisen i EU i Østerrikes hovedstad Wien.

I en uttalelse sier Merkel at hun er rystet over nyheten om de omkomne migrantene.

- Vi er naturligvis alle rystet over denne forferdelige nyheten. Dette minner oss på at vi raskt må takle innvandringsspørsmålet i god europeisk ånd, sa Merkel på en pressekonferanse etter et møte om flyktningkrisen i Wien torsdag. Det skriver NTB.

Mørk dag - Dette en mørk dag, uttalte Østerrikets innenriksminister Johanna Mikl-Leitner, på en pressekonferanse.

Hun sa også at Østerrike vil vedta en nulltoleranse mot mafiagjengene som er ansvarlige for tragedien.

 UNGARN:  Lastebilen ble funnet ved grensen til Ungarn.
UNGARN: Lastebilen ble funnet ved grensen til Ungarn. Vis mer

En talsmann fra innenriksdepartementet bekrefter funnet og sier at lastebilen ble funnet på motorveien ved byen Parndorf.

- Dessverre er mange mennesker døde, sier talsmannen ifølge Reuters. Og la til at de ikke vet eksakt hvor mange det er snakk om.

Generalsekretær i Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), William Lacy Swing, sier i en uttalelse at denne hendelsen minner oss om konsekvensene ved å overlate de som søker etter et bedre liv, i hendene på menneskesmuglere.

- Noe må gjøres for å gjøre migrasjon trygt og lovlig. Hvis ikke vil disse tragediene fortsette å skje, også i Europa, sier Swing.

Funnet torsdag BBC opplyser at lastebilen skal ha stått i på motorveien siden onsdag, men ble ikke funnet før torsdag morgen.

På tirsdag ble det stoppet tre menneskesmuglere ved Bruck an der Leitha. En av disse skal ha hatt med seg 24 flyktninger i en bil over grensa til Østerrike. Blant disse skal det ha vært 10 barn.

Flere ganger i løpet av sommeren er det blitt oppdaget migranter skjult i lastebiler i landet.

 MOTORVEI A4:  Politet er på plass ved lastebilen som står i en veiskulder på motorvei A4 i nærheten av Parndorf. Foto: AP Photo/Ronald Zak
MOTORVEI A4: Politet er på plass ved lastebilen som står i en veiskulder på motorvei A4 i nærheten av Parndorf. Foto: AP Photo/Ronald Zak Vis mer

Tidligere i august ble 85 personer funnet innelåst og forlatt i et kjøretøy på motorveien. Flyktningene, blant dem en gravid kvinne, ble da tvunget til å lage hull i veggene på lastebilen for å kunne puste, og flere av dem var i så dårlig form at de måtte fraktes til sykehus, ifølge den østerrikske kringkasteren ORF.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram