Angrep i Pakistan

Minst 20 personer drept ved politiskole

20 personer er drept og 100 skadd i et væpnede angrepet mot en politiskole i byen Quetta i Pakistan mandag kveld, opplyser myndighetene til AFP.

RYKKER INN: Pakistanske soldater på vei inn til Balochistan politiskole i Quetta. Foto: AFP PHOTO / BANARAS KHAN
RYKKER INN: Pakistanske soldater på vei inn til Balochistan politiskole i Quetta. Foto: AFP PHOTO / BANARAS KHANVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem-seks væpnede personer åpnet ild ved skolen mandag kveld lokal tid. De har forskanset seg inne på skolen mens det pakistanske militæret og store politistyrker omringer området. Skuddveksling pågår fortsatt.

Tre av angriperne og fire politimenn er hittil bekreftet drept. Angriperne tok tidlig flere studenter som gissel men politiet klarte å befri 250 studenter.

Den lokale politisjefen i provinsen Balutsjistan omtaler gjerningspersonene som terrorister, men det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet i den urolige provinsen.

I tillegg til angrepet er det meldt om en eksplosjon i nærheten av skolen, som ligger i en av byens forsteder. De skadde er brakt til et sykehus i nærheten, og alle sykehus i provinshovedstaden er satt i full beredskap.

Ifølge politisjefen mottok de lokale myndighetene i forrige uke informasjon om et mulig angrep, og sikkerhetstiltakene i de mer sentrale bydelene ble skjerpet etter dette. (NTB)