Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 200 døde i tyfon på Filippinene

Regnværet dreper etter at «Durian» raste i opp mot 225 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over 200 mennesker har trolig mistet livet i flere jordras og oversvømmelser i kjølvannet av en taifun øst på Filippinene, opplyser filippinsk Røde Kors.

– Våre første rapporter viser at minst 146 mennesker omkom i tre områder som er rammet av jordras. I tillegg er minst 75 mennesker savnet, opplyser Richard Gordon, leder for filippinsk Røde Kors.

Regnværet drepte

De døde er funnet i byene og landsbyene Daraga, Busay og Santa Domingo, ifølge en lokal tjenestemann.

I byen Daraga ble husene nesten begravd av et massivt jordras. Raset ble forårsaket av et kraftig regnvær som fulgte med taifunen Durian.

Minst åtte byer og landsbyer er rammet i Albay-provinsen 330 kilometer sørøst for hovedstaden Manila.

Vulkan

Det er særlig området rundt Mount Mayon, en av Filippinenes mest aktive vulkaner, som er rammet.

– Situasjonen er virkelig ille. Dødstallet er kun fra to landsbyer, og det er helt sikkert omkomne andre steder, sier provinsguvernør Fernando Gonzales.
Lete- og redningsmannskaper er blitt sendt til området, men arbeidet er svært vanskelig, ifølge Gonzales.

STORE ØDELEGGELSER: En eldre kvinne undersøker restene av et hus i byen Batangas sør for hovedstaden Manila. Foto: SCANPIX/REUTERS
STORE ØDELEGGELSER: En eldre kvinne undersøker restene av et hus i byen Batangas sør for hovedstaden Manila. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

– Kommunikasjonen er brutt og mange veier er stengt av jordras, sier provinsguvernøren.

Taifunen «Durian» raste innover land med vindhastigheter opp mot 225 kilometer i timen. Den hadde fredag formiddag tapt seg i styrke og var på vei mot Sør-Kinahavet.

I september mistet nesten 200 mennesker livet da taifunen «Xangsane» rammet de nordlige og sentrale delene av landet. Filippinene blir årlig rammet av rundt 20 taifuner, melder BBC.

image: Minst 200 døde i tyfon på Filippinene
FLOM: Det var i morges ennå uklart hvor stort skadeomfanget er i mer isolerte landsbyer. Her fra Saranggani, i Quezon-provinsen.
TYFONEN DURIAN: Bildet viser tyfonen i det den treffer østsiden av Filippinene.
<B>KRAFTIG:</B> Meteorologer fulgte utviklingen med argusøyne i dag.
Hele Norges coronakart