Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 200 personer drept i machete-massakre i Nigeria

- Angriperne skjøt i luften slik at folk i landsbyen skulle våkne. Da de kom ut av husene sine, ble de kuttet med macheter.

DØDELIGE ANGREP: Natt til søndag ble minst 200 mennesker drept i et voldsomt machete-angrep i det sentrale Nigeria. Dette bildet ble tatt i slutten av januar i år. To nigerianere bærer sine eiendeler forbi en brent bygning etter et voldelig angrep i Kuru Karama, 30 kilometer fra Jos hvor det nye angrepet fant sted. FOTO: AFP / PIUS UTOMI EKPEI
DØDELIGE ANGREP: Natt til søndag ble minst 200 mennesker drept i et voldsomt machete-angrep i det sentrale Nigeria. Dette bildet ble tatt i slutten av januar i år. To nigerianere bærer sine eiendeler forbi en brent bygning etter et voldelig angrep i Kuru Karama, 30 kilometer fra Jos hvor det nye angrepet fant sted. FOTO: AFP / PIUS UTOMI EKPEI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Minst 200 mennesker er døde etter en massakre i en landsby sentralt i Nigeria natt til søndag, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Det var fortsatt portforbud i landsbyen da angrepet skjedde rundt klokken 03.00 på natten. Ifølge AP skal mange av de drepte være kvinner og barn.

- Angriperne skjøt først opp i luften for at innbyggerne skulle våkne. Deretter hogget de folk ned med macheter i det de kom løpende ut av husene sine, forteller øyenvitnet Peter Jang til Reuters.

Talte døde kropperDen nigerianske reporteren Yemi Kosoko forteller at likene bar preg av å ha blitt drept med machete. Han talte de døde kroppene søndag ettermiddag sammen med en person fra den nigerianske regjeringen, og de kom fram til at 200 var blitt drept, ifølge AP.

En medarbeider fra nyhetsbyrået Reuters som kom til landsbyen søndag, telte over 100 lik som lå på bakken. Søndag kveld lå det fortsatt flere døde kropper i gatene.

Grupper fra millitæret omringet den berørte landsbyen søndag ettermiddag da meldingene om angrepet kom, forteller Robin Waubo, en talsperson fra Røde Kors.

Mulig hevnangrepDe døde skal for det meste være muslimer. Kamper mellom kristne og muslimer rundt byen Jos har ført til at 300 mennesker mistet livet i januar i år.

- Det nye angrepet ser ut til å være en hevnaksjon for det angrepet i januar, sier Robin Waubo til AP.

Tusenvis av kristne og muslimer har mistet livet det siste tiåret i kamper i denne regionen.

Verken politi eller militære i Nigeria vil foreløpig uttale seg om angrepet natt til søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!