Minst 200 tutsier drept i Rwanda

Ekstreme hutu-opprørere drepte natt til i dag over 200 hjemvendte rwandiske flyktninger i en leir i Rwanda, opplyser FN. Ytterligere 200 ble såret i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde 120 kilometer nordvest for hovedstaden Kigali. Ifølge hjelpearbeidere var beboerne i leiren hovedsakelig tidligere flyktninger som vendte hjem fra Kongo tidligere i år.

Minst 100 telt ble angrepet i leiren, som er tilholdssted for flere tusen flyktninger, opplyste Paula Ghedini, talskvinne for FN. Det ble brukt håndgranater, macheter og skytevåpen i angrepet, som varte i 15 minutter, ifølge oberst Kayumba Nyamwasa i den rwandiske hæren.

- Soldater fra hæren hadde ikke klart å avverge angrepet, sa obersten. Han sa han hadde talt 230 døde. Angriperne hadde tatt seg over grensen til Kongo etter overfallet.

Ofrene tilhører tutsi-befolkningen. Det blir antatt at angriperne tilhører den ekstreme hutu-militsen, som var sterkt innblandet i folkemordet på rundt 800.000 tutsier i Rwanda i 1994.

Over 100 flyktninger ble drept i et tilsvarende angrep for to måneder siden.

- Dette er en fortsettelse av folkemordet, sa oberst Nyamwasa.

Det har vært økende uro med overfall og drap i den nordvestlige delen av Rwanda den siste tiden. Myndighetene sier deler av den ekstreme militsen har kommet tilbake sammen med de over en million flyktningene som vendte tilbake i fjor.

Et privat nyhetsbyrå meldte i dag at en ordfører og 11 andre ble drept av hutu-ekstremister i et annet angrep i Ramba kommune. Lokale myndigheter og overlevende fra folkemordet i 1994 er tilsynelatende utpekt som ofre i den nye voldsbølgen.

(NTB)