Sri Lanka:

Minst 207 drept i eksplosjoner

Sri Lanka ble søndag rammet av åtte eksplosjoner.

EKSPLOSJONER: Søndag morgen melder lokale medier på Sri Lanka at minst seks eksplosjoner har funnet sted i og rundt hovedstaden Colombo. Eksplosjonene har rammet tre kirker og tre hoteller, ifølge Sky News. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig søndag morgen melder lokale medier på Sri Lanka at minst seks eksplosjoner har funnet sted i og rundt hovedstaden Colombo. Eksplosjonene har rammet tre kirker og tre hoteller, ifølge Sky News. I 11-tida ble det meldt om ytterligere to eksplosjoner.

Antallet omkomne og skadde øker fortløpende.

Politiet bekrefter overfor The Guardian at minst 207 har omkommet i de åtte eksplosjonene. Rundt 450 personer er skadd. 35 av de drepte skal være utenlandske statsborgere.

Danske BT melder at danske borgere skal være blant de drepte. AFP opplyser om omkomne fra USA, Storbritannia, Nederland, Tyrkia og Portugal.

Pressetalsperson Per Bardalen Wiggen i Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet at det er uklart om nordmenn er rammet.

- Ambassaden i Colombo arbeider for å få klarhet i om nordmenn er rammet i forbindelse med eksplosjonene på Sri Lanka, sier han.

Oversikt

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) omtaler angrepene på Sri Lanka som grusomme og feige. UD jobber fortsatt med å få oversikt om nordmenn er rammet.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer