Minst 21 drept av uvær i Taiwan og Japan

Etau og Morakot gir dødelige jordskred og oversvømmelser.

STORMHERJINGER: Minst ni personer døde som følge av jordskred og oversvømmelser da tyfornen Etau begynte sine herjinger langs Japans vestkyst. Denne kvinnen forsøker å rydde et kontorlokale i Sayo for leire. Foto: SCANPIX/AP Photo/Kyodo News
STORMHERJINGER: Minst ni personer døde som følge av jordskred og oversvømmelser da tyfornen Etau begynte sine herjinger langs Japans vestkyst. Denne kvinnen forsøker å rydde et kontorlokale i Sayo for leire. Foto: SCANPIX/AP Photo/Kyodo News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst ni mennesker er hittil bekreftet døde etter at de første tegnene til den tropiske stormen Etau begynte å hamre inn vestkysten av Japan. Enorme nedbørsmengder førte til plutselige oversvømmelser og jordskred.

Ti personer er savnet, melder lokale medier.

Åtte av dødsfallene fant sted i prefekturet Hyogo, sier polititalsmann Shigekazu Kamenobu til Asscociated Press (AP). I naboprefekturet Okyama omkom en kvinne da huset ble knust av jordskred.

Det er forventet at Etau vil treffe land med full styrke 11. august, lokal tid, og fortsette nordover langs kysten de neste dagene.

Myndighetene advarer turister og befolkning om svært store mengder regn, høye bølger og sterk vind, som også kan lamme viktige samfunnsfunksjoner og transport.

I mellomtiden har én million kinesere i kystprovinsene Fujian og Zhejiang blitt drevet på flukt av tyfonen Morakot. 12 personer i Taiwan - inkludert en fire år gammel gutt - er bekreftet død som følge av stormens herjinger.

52 er savnet etter det som er landets verste flom på 50 år, sier taiwanske myndigheter til nyhetsbyrået AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer