Minst 21 drept i eksplosjon på kjøpesenter i Nigeria

Like før Nigeria møtte Argentina.

21 DREPT:  Minst 21 personer har mistet livet i en eksplosjon i et kjøpesenter i Abuja i Nigeria i 16-tida lokal tid.  Foto. AP Photo
21 DREPT: Minst 21 personer har mistet livet i en eksplosjon i et kjøpesenter i Abuja i Nigeria i 16-tida lokal tid. Foto. AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 21 personer er drept i  en kraftig eksplosjon på et travelt kjøpesenter i den nigerianske hovedstaden Abuja.

Ifølge lokale medier er dødstallet høyere, minst 30 er drept melder flere. Eksplosjonen var så kraftig at den kunne høres flere kilometer unna kjøpesenteret.

Øyenvitner beskriver rystende scener, med mennesker som er sprengt i filler og andre brent til det ugjenkjennelige.

- I tillegg til 21 døde er 17 skadd viser de foreløpige undersøkelsene, sier talsmann for politiet, Frank Mba.

- Kastet bombe
Det er foreløpig uvisst akkurat hva som forårsaket eksplosjonen, men politiet mistenker at det er en terrorhandling. Ifølge Frank Mba har de arrestert en mistenkt.

Et øyenvitne som siteres i flere medier sier han så det han tror var en bombe bli kastet ut ved inngangen til senteret fra en motorsykkel, men Mba kan ikke bekrefte dette overfor Sky News.

Byen har flere ganger tidligere blitt angrepet av den fryktede islamistgruppa Boko Haram, som har gått til kamp mot alt de anser som vestlig.
Rett før VM-kamp Eksplosjonen skjedde i  16-tiden på ettermiddagen lokal tid. En time senere startet VM-kampen i mellom Nigeria og Argentina under fotball-VM i Brasil. Flere steder på senteret var det tv-skjermer, men det er for tidlig å si om angrepet skulle times opp mot kampen.

Også 40 biler utenfor senteret er ødelagt.

- Jeg hørte eksplosjonen og kjente at hele bygget ristet, sier Shuaibu Baba som befant seg inne i kjøpesenteret under eksplosjonen til AP. Han forteller at han løp ned og fant sjåføren som hadde satt ham av ved senteret bare noen minutter tidligere død.

- Jeg hadde spurt ham om han ville bli med meg inn, men han ville heller vente i bilen, forteller han.

MISTENKER TERRO:  Politiet mistenker at eksplosjonen skyldes terror. Her bæres en av de døe bort fra åstedet. Foto: AP Photo/Olamikan Gbemiga
MISTENKER TERRO: Politiet mistenker at eksplosjonen skyldes terror. Her bæres en av de døe bort fra åstedet. Foto: AP Photo/Olamikan Gbemiga Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer