Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokktall i Iran: Seks ganger flere døde enn offisielle tall, melder BBC

- Minst 210 døde av corona-virus i Iran

Det melder BBC med henvisning til kilder i Irans helsevesen.

IRAN: WHO kaller situasjonen i Iran for «svært urovekkende. Så langt er 34 personer døde ifølge offisielle tall for landet. I virkeligheten kan tallet være mye høyere. Video: AP. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ifølge BBC er de fleste av de 210 ofrene fra hovedstaden Teheran og byen Qom. Sistnevnte er stedet hvor Irans første tilfeller av viruset ble oppdaget.

Antallet BBC oppgir, med henvisning til «sykehuskilder» og «kilder i landets helsesystem», er seks ganger høyere enn det offisielle tallet 34.

BBC har ikke fått noen kommentar fra irakiske myndigheter.

BESKYTTER SEG MOT VIRUS: TO kvinner i Iran har tatt på seg munnbind for å beskytte seg mot coronaviruset.
Foto: NTB ScanpixBabak Jeddi / SOPA Images/Sipa USA)
BESKYTTER SEG MOT VIRUS: TO kvinner i Iran har tatt på seg munnbind for å beskytte seg mot coronaviruset. Foto: NTB ScanpixBabak Jeddi / SOPA Images/Sipa USA) Vis mer

Til tross for at Irans regjering har insistert på at de ikke holder informasjon tilbake, har et parlamentsmedlem fra Qom anklaget myndighetene for å prøve å holde den reelle situasjonen skjult.

Hele Norges coronakart