Minst 22 døde etter kraftig jordskjelv i Kina

Hundrevis skal være alvorlig skadd etter skjelvet som var svært grunt.

SØKTE UT: Innbyggere står utenfor sine hjem etter jordskjelvet rystet Dingxi i Gansu-provinsen i natt. REUTERS / China Daily / NTB scanpix
SØKTE UT: Innbyggere står utenfor sine hjem etter jordskjelvet rystet Dingxi i Gansu-provinsen i natt. REUTERS / China Daily / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvet hadde en styrke på 6,6 og var svært grunt, bare ti kilometer under jordoverflaten. Det hadde sitt episenter 170 kilometer vest for hovedstaden Lanzhou i Gansu-provinsen.

Minst 22 personer skal være drept og hundrevis skadd, melder både statlig media og nyhetsbyrået Xinhua.

Kort etter ble et skjelv med en styrke på 5,6 registrert i samme område. Mens det kinesiske jordskjelvsenteret opererer med en styrke på 6,6, mens det amerikanske jordskjelvsenteret melder en styrke på 5,9.

CNN melder at dødstallet er 22 og antallet skadde er 279 og viser til den statlige kinesiske tv-stasjonen CCTV. Reuters melder at mange hjem har kollapset.

Hele det vestlige Kina er svært utsatt for jordskjelv. Tidligere i år mistet 200 mennesker livet da et skjelv med en styrke på 6,6 rammet naboprovinsen til Gansu, Sichuan, fem år etter at nesten 90.000 mennesker omkom i et stort skjelv i samme provins.

Grunne jordskjelv har potensial til å være svært ødeleggende.