BILBOMBE: Bomben gikk av i det lokale innbyggere var på vei til morskeen. Minst 22 er drept og over 50 skadd. Foto: Scanpix/REUTERS
BILBOMBE: Bomben gikk av i det lokale innbyggere var på vei til morskeen. Minst 22 er drept og over 50 skadd. Foto: Scanpix/REUTERSVis mer

Minst 22 drept av bilbombe i Bagdad

Stod parkert på travel busstasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 22 mennesker er drept og mer enn 50 såret av en bilbombe i Bagdad. Flere kvinner og barn skal være blant de omkomne, sier talsmenn for irakisk politi.

Eksplosjonen skjedde lørdag, på en tid da sjiamuslimer pleier å samle seg for å gå i moskeen. Bilen med sprengladningen sto parkert på en busstasjon i den sjiadominerte bydelen Kadhimiya nordvest i den irakiske hovedstaden.

De første rapportene gikk ut på at det var en bombekasterangrep, men politifolk sa senere at det var en bilbombe som gikk av ved en drosjeholdeplass på busstasjonen.

Første juledag ble en iraker drept og 11 andre skadd i en bombeeksplosjon i Kadhimiya. Tallet på voldshandlinger i Bagdad har avtatt de siste månedene, men til tross for strenge sikkerhetstiltak greier opprørere fortsatt å gjennomføre bombeaksjoner.

Fredag ble 14 mennesker drept, da fanger som mistenkes for å tilhøre terrornettverket al-Qaida brøt seg ut fra en politistasjon i Ramadi i Anbar-provinsen vest i Irak. En av rømlingene skal senere ha blitt drept av politiet.

(NTB)