Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 22 drept i angrep på gravfølge

LAHORE (NTB-AFP-Reuters): Minst 22 shiamuslimer mistet livet og 51 andre ble såret da tre væpnede menn begynte å skyte mot et gravfølge i Lahore i Pakistan i dag, opplyste politiet i byen. Mange av de sårede befant seg i kritisk tilstand på et sykehus i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge øyenvitner hadde flere titalls mennesker fra en shiamuslimsk gruppe samlet seg på gravplassen Mominpura ved gjennomfartsåren McLeod Road for å ta del i begravelsen. Plutselig kjørte en jeep opp utenfor gravlunden, og de tre som satt i jeepen begynte å skyte.

Skytingen pågikk i flere minutter. Mennene i jeepen siktet ikke på noe bestemt mål men bare fyrte løs på alle som var innen synsvidde, fortalte øyenvitnene. Politiet i Lahore kunne ikke umiddelbart si noe om hvem som sto bak skytingen.

Angrepet er nok et blodig eksempel på den voldsbølgen som herjer Punjab-provinsen i Pakistan. Men dette sies likevel å være det blodigste på flere måneder. Rivaliserende sunni- og shiamuslimske grupperinger beskylder hverandre for å stå bak angrepene.

Lahore er hjembyen til statsminister Nawas Sharif. Hans yngre bror, som er borgermester i Lahore, fordømte handlingen og beordret alle ressurser satt inn i etterforskningen.

Angrepet førte til at shiamuslimske aktivister protesterte ved å sette fyr på biler, kaste stein og rope slagord mot myndighetene i landet, opplyste øyenvitner.

HJELP: </B>En lege gir førstehjelp til en av dem som overlevde massakren i Lahore i dag, der minst 22 mennesker ble drept.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!