Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i Manchester:

Minst 22 drept og 59 skadd på Ariana Grande-konsert - etterforskes som terror

Eksplosjon skal ha gått av utenfor konsertlokalet da folk var på vei ut.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Er du i Manchester? Tips oss med mms eller sms til 2400, e-post til 2400@db.no eller på telefon 24000000.

(Dagbladet) SISTE: Politiet opplyser nå klokka 08 at minst 22 personer er drept og 59 personer er sendt til sykehus etter det som skal være en eksplosjon på en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena i går kveld. Ifølge amerikanske medier skal eksplosjonen ha blitt utløst av en selvmordsbomber.

- Vi behandler dette nå som en terrorhandling inntil vi får opplysninger som tyder på noe annet, sa Manchesters politisjef Ian Hopkins under en pressekonferanse like etter klokka 4.

Det var rundt midnatt norsk tid de første meldingene kom om en eller flere eksplosjoner ved konsertlokalet, der popstjerna Ariana Grande holdt konsert mandag kveld.

Like før klokka 01.00 norsk tid bekreftet politiet i Manchester at 19 personer var drept. Politiet etterforsker hendelsen som en mulig terrorhandling.

Sterke scener: Vitner beskriver hva som skjedde da en bombe eksploderte under en Ariana Grande-konsert i Manchester mandag kveld. Video: CNN. Vis mer

CNN viser til ikke navngitte kilder i politiet, som hevder at britisk politi har identifisert en mann på åstedet som en mulig selvmordsbomber.

Amerikansk politi sier det er snakk om to eksplosjoner med sprengladninger som skal ha inneholdt spiker, ifølge NBC.

De foreløpige opplysningene tyder på at eksplosjonen skjedde på utsiden av arenaen mens folk var på vei ut fra konserten.

Manchester Arena kan ta opptil 21 000 publikummere og er den største innendørsscenen i Manchester. Den er knyttet sammen med Victoria stasjon, som har både tog- og trikkespor.

23 år gamle Grande er for tiden på Europa-turné, og mange unge fans hadde funnet veien til mandagens opptreden. En talsperson for Grande har bekreftet at popstjerna kom uskadd fra hendelsen.

- Løp i panikk

FLERE DREPT: Nødetatene jobber iherdig ved Manchester Arena etter eksplosjonen som kostet flere mennesker livet. også politiets bombegruppe ble kalt ut. Foto: Peter Byrne / PA / AP / NTB scanpix
FLERE DREPT: Nødetatene jobber iherdig ved Manchester Arena etter eksplosjonen som kostet flere mennesker livet. også politiets bombegruppe ble kalt ut. Foto: Peter Byrne / PA / AP / NTB scanpix Vis mer

Norske Jan Morten Haukefær og dattera ble forskrekkede vitner til den dramatiske hendelsen.

- Helt på slutten av den siste sangen hørte vi det som hørtes ut som en kraftig eksplosjon. Vi la på sprang sammen med kanskje 10 000 andre. Voksne og barn løp ut i panikk. Vi løp ved siden av unger som grein, sier han til Dagbladet.

Et øyevitne forteller om et smell omtrent da Grande fremførte sin siste sang.

- Vi så unge jenter med blod på seg. Alle skrek, og folk løp. det var mye røyk, sier hun til Manchester Evening News.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe mer om hva slags hendelse det er snakk om, men varsler på Twitter at det vil komme flere opplysninger.

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News ble nødetatene tilkalt stedet etter meldinger om flere høye smell inne i Manchester Arena mandag kveld.

- Kraftig smell

Ifølge Sky News har vitner meldt om «et kraftig smell» ved arenaen og at nødetatene har rykket mannsterkt ut til stedet, skriver NTB.

- Jeg hørte et kraftig smell fra sengen, gikk til fronten av leiligheten hvor vi har perfekt utsikt. Alle løp fra stedet i store grupper, sier Suzy Mitchell, som bor tvers overfor Manchester Arena, til Sky News.

Storbritannias statsminister Theresa May sier i en uttalelse at myndighetene jobber med å få oversikt:

- Vi jobber med å få full oversikt over det politiet behandler som et forferdelig terrorangrep. Alle våre tanker går til ofrene og familiene til dem som er rammet, sier Storbritannias statsminister Theresa May i en pressemelding natt til tirsdag. En kilde i Det konservative partiet sier til Sky News at May tar pause i valgkampen etter hendelsen. May har utlyst parlamentsvalg 8. juni.

Ingen meldinger om skadde nordmenn

Utenriksdepartementet hadde sent natt til tirsdag ikke fått noen opplysninger om at nordmenn ble rammet av eksplosjonen i Manchester.

- Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.

Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn i området til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.

- Vi oppfordrer også nordmenn i Manchester til å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge og melde fra om sin status, legger Sehl til.

Vitner opplyser at gater er sperret, og nyhetsbyrået Reuters melder at tog til og fra Victoria stasjon i byen er innstilt.

(Dagbladet/NTB)

LYSGLIMT: Joe Aaron Gregory stod parkert på en parkeringsplass et steinkast unna Manchester Arena. Under en Ariana Grande-konsert mandag kveld oppstod en eksplosjon. Flere skal være døde, og titalls er sendt til sykehus. Video: Joe Aaron Gregory Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!