Minst 22 omkomne etter bygnings­kollaps øst i Kina: - Vi graver med bare hendene

Seks overlevende gravd ut av ruinene.

Ruinene etter boligblokken som kollapset i byen Wenzhou øst i Kina, er cirka tre etasjer høy. Bygningen kollapset mandag. Minst 22 mennesker omkom som følge av bygningskollapsen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Ruinene etter boligblokken som kollapset i byen Wenzhou øst i Kina, er cirka tre etasjer høy. Bygningen kollapset mandag. Minst 22 mennesker omkom som følge av bygningskollapsen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En boligblokk i Wenzhou, øst i Kina, kollapset mandag. Minst 22 personer omkom i kollapsen.

Det melder The Guardian, som siterer Xinhua, kinesisk statlig media.

I alt seks overlevende skal ha blitt gravd ut av ruinene etter bygningskollapsen. Bilder fra steder viser redningsmannskaper som arbeider i ruinene - i søket etter overlevende.

- Vi graver med bare hendene for å skåne dem som er fanget. Derfor går arbeidet sakte, sier brannkonstabelen Sun Jing, ifølge The guardian.

Bygningsruinene strekker seg ifølge Sun Jing over tre etasjer opp i lufta. Arbeidet blir beskrevet som krevende.

Men etter å ha holdt på siden mandag, er redningsmannskapene nå i ferd med å gi opp søket etter overlevende. På tirsdag ettermiddag melder Xinhua at redningsoperasjonen er «i bunn og grunn over», ifølge The Guardian.

Hvorfor bygningen i Wenzhou, som ligger i Zhejiang-provinsen i Kina, kollapset blir nå etterforsket.

Bygningen skal ha blitt oppført på 1970-tallet og var i dårlig stand. Etter hvert bygget man på flere etasjer på bygningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer