Minst 22 skolebarn skadd etter at knivdesperado gikk amok på skole i Kina

36-åring pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 barn og en voksen skal være skadd etter at en 36 år gammel mann gikk til angrep på en barneskole i Kina med kniv. Det melder statlige medier i Kina, ifølge BBC

Mannen skal først ha angrepet en eldre kvinne, før han gikk til angrep på skolebarna. 36-åringen er nå pågrepet av politiet.

Angrepet fant sted ved porten til skolen i Chenpeng i Henan-provinsen like før klokka 08, lokal tid, idet barna ankom skolen.

En rekke angrep I april 2010 29 barn ble skadd da en mann gikk amok med kniv i en barnehage i det østlige Kina. Barna var i 4-5-årsalderen.

Den 47 år gamle knivmannen brøt seg inn i et klasserom med en 20 centimeter lang kniv, men ble til slutt stoppet av en melkemann.

Mannen hadde mistet jobben ni år tidligere, og vært involvert i diverse pyramidespill.

Dagen før gikk en annen mann til angrep mot en barneskole sør i landet og skadet 16 barn og en lærer.

Også i 2011 gikk en mann til angrep på en barnehage i Shanghai, hvor åtte barn ble skadd.

Psykisk ustabile Den tilsynelatende umotiverte volden mot barn har vakt oppsikt og ført til en rekke lovendringer for å bedre sikkerheten for barna, inkludert en lov som krever at alle som kjøper stor kniver er nødt til å vise legitimasjon.

Flere av de tidligere angrepene har vært gjennomført av personer som har mistet jobbene sine eller føler seg utelatt fra landets kraftige økonomiske vekst.

Ifølge AP mener mange at et manglende helsetilbud til psykisk ustabile personer må ta en stor del av skylda, og at den raske veksten Kina går gjennom, med økende arbeidsledighet, i sin tur er en viktig grunn til at folk blir syke.

Saken oppdateres.

FLERE TILFELLER: I 2010 opplevde Kina flere angrep på barn i barnehager og skoler. Her følger politi barna til skolen i mai 2010 etter at flere grove angrep rystet landet. Foto: Stringer / Reuters / NTB Scanpix
FLERE TILFELLER: I 2010 opplevde Kina flere angrep på barn i barnehager og skoler. Her følger politi barna til skolen i mai 2010 etter at flere grove angrep rystet landet. Foto: Stringer / Reuters / NTB Scanpix Vis mer