Minst 220 000 flypassasjerer berørt av tysk streik

Trafikken ved åtte tyske lufthavner, inkludert landets største i Frankfurt, lammes tirsdag av streiken blant sikkerhetspersonell.

I STREIK: Trafikken ved åtte tyske lufthavner, inkludert landets største i Frankfurt, lammes tirsdag av streiken blant sikkerhetspersonell. Her fra flyplassen i Köln. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB scanpix
I STREIK: Trafikken ved åtte tyske lufthavner, inkludert landets største i Frankfurt, lammes tirsdag av streiken blant sikkerhetspersonell. Her fra flyplassen i Köln. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sikkerhetspersonell planlegger en endagsstreik for å legge press på arbeidsgiverorganisasjonen i forkant av den neste runden med lønnsforhandlinger 23. januar.

Protestaksjonen startet ved midnatt på flyplassen i Hamburg, ifølge fagforeningen Verdi.

Sammenslutningen av flyplasser ADV advarer om at proteststreiken kommer til å lamme tysk flytrafikk og vil berøre minst 220.000 passasjerer.

På bakken

Bare i Frankfurt har flyselskapene kansellert 570 av 1.200 planlagte ankomster og avganger tirsdag, ifølge selskapet Fraport som drifter flyplassen.

Det tyske flyselskapet Lufthansa har innstilt 400 av sine 640 flyginger til og fra Frankfurt, i tillegg til 100 av 630 avganger til og fra München tirsdag.

Streiken startet ved midnatt lokal tid i Hamburg, Hannover og Bremen. Planen er at sikkerhetspersonell ikke vil være på jobb hele tirsdag.

Ekstrastreik

I tidsrommet klokka 14 til klokka 20 vil i tillegg rundt 5.000 ansatte med ansvar for å sjekke inn passasjerer og bagasje legge ned arbeidet ved flyplassen i Frankfurt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer