Minst 23 døde etter tornado: - Aldri opplevd massedød som dette

Minst 23 personer har mistet livet etter at en tornado gjorde «katastrofale» skader sørøst i Alabama søndag.

TORNADO: Minst 23 personer har mistet livet etter at en tornado gjorde voldsomme skader i Alabama. Video: CNN: Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter lokale myndigheter, ifølge BBC. I tillegg er mer enn 40 personer innlagt på sykehus.

Sheriff Jay Jones i Lee fylke bekreftet tidligere i natt til NBC News at 22 personer er funnet omkommet. Noen av dem skal være barn.

Helsemyndighetene øst i Alabama sier til NBC News at de har mottatt over 40 pasienter som følge av tornadoen. De venter at det vil komme flere pasienter.

Mange av dem som er innlagt på sykehus, har alvorlige skader, ifølge Jones. Han sier tornadoen har forårsaket «katastrofale» skader, et inntrykk som er «basert på antall ødelagte hus» han har sett. Ifølge Jones skal stormen ha vært 400 meter bred og beveget seg flere kilometer.

Bill Harris, rettsmedisiner i Lee fylke, sier hele fylket preges av tragedien.

- Vi har aldri opplevd massedød som dette, så lenge jeg kan huske, sier Harris til WRBC.

Uten strøm

Titalls nødetater søker etter et ukjent antall savnede etter tornadoens ødeleggelser i og rundt Beauregard, som ligger i Lee fylke. Myndighetene tror at antallet døde vil øke. Alle de omkomne har blitt funnet i Lee fylke.

Videoer og bilder fra stedet viser ødelagte hus hvor tak har fløyet av gårde, biler som har veltet og knekte trær som har blitt tatt av vinden.

Mellom 5 000 og 10 000 strømkunder er uten strøm i fylket.

Også skadde i Georgia

Søndag ble det sendt ut tornadovarsler i delstatene Alabama, Georgia, Florida og South Carolina. Også i Georgia har folk blitt skadd som følge av en kraftig storm eller tornado. Flere bygninger er ødelagt.

Den nasjonale værtjenesten NWS advarte søndag ettermiddag mot tornadoen og ba folk søke dekning. Ifølge dem hadde den første tornadoen som traff Lee fylke søndag en styrke på nivå tre av fem, noe som vinhastigheter på 60 til 75 meter per sekund.

Sheriff Jones refererer til at det bare har vært én tornado i fylket, men tidligere har det blitt meldt at to tornadoer har herjet i området.

LETER: Alle nødetater er involvert i søket etter overlevende. Foto: WKRG-TV / AP / NTB Scanpix
LETER: Alle nødetater er involvert i søket etter overlevende. Foto: WKRG-TV / AP / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer