Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 23 døde i Pakistan etter å ha spist giftig godteri

50 andre har blitt syke etter å ha spist søtsaker som politiet mistenker inneholdt giftige plantevernmidler, opplyser tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 23 mennesker er døde og over 50 andre har blitt syke i Pakistan etter å ha spist søtsaker som politiet mistenker inneholdt giftige plantevernmidler, opplyser tjenestemenn.

Umar Hayat, en innbygger i Karor Lal Esan-området sentralt i Pakistan, kjøpte 17. april i år konfekt som han delte ut til venner og familie for å feire at han hadde fått et barnebarn. Feiringen ble imidlertid kortvarig da ti personer døde samme dag.

- Dødstallet etter forbruk av søtsakene har nå steget til 23, og 52 blir fortsatt behandlet på forskjellige sykehus, sier en lokal politimann til AFP.

Blant de døde er det nyfødte barnets far og sju av hans onkler.

To brødre som driver bakeriet der konfekten ble kjøpt, samt en ansatt, er pågrepet i saken. Den ansatte kan uten hensikt ha tilført plantevernmiddelet til søtsakene, ifølge politimann Ahmed Bukhari.

- Det var en plantevernmiddelbutikk i nærheten som ble pusset opp, og eieren hadde lagret insektgiften i bakeriet for sikker oppbevaring, sier Bukhari, som understreker at politiet avventer resultatet av laboratorietester av søtsakene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart