Minst 23 omkom i brann på pleiehjem i Russland

Bare 3 personer reddet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 23 personer skal ha mistet livet da det oppsto en større brann i et aldershjem i byen Podyelsk i Komi-provinsen nordvest i Russland lørdag, melder russiske medier.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier Konstantin Bobrov, en talsmann for de lokale myndighetene, at det fremdeles brenner kraftig i bygget. Dermed er ikke dødstallet helt klart.

Nyhetsbyrået Interfax siterer ubekreftede meldinger fra personer på stedet om at 25 personer er omkommet i brannen. Tre personer som bodde på sykehjemmet ble reddet ut.

En talsmann for departementet for nødsituasjoner sier til en russisk TV-stasjon at de lokale myndighetene brukte lang tid på å gi beskjed om brannen, og at bygningen var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Det har vært flere lignende branner i statlige bygg som sykehus og skoler. På det meste har 18 000 personer omkommet i branner i Russland på ett år.

I mars 200 omkom 62 personer i en brann i et sykehjem i det sørlige Russland, og i juni samme år brant også et sykehjem i Sibir, som førte til 10 dødsfall.

I desember 2006 omkom 46 kvinner etter at de forsøkte å bryte seg ut at en avvenningsklinikk der vinduene var blokkert. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer