Minst 23 omkom i brann på pleiehjem i Russland

Bare 3 personer reddet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 23 personer skal ha mistet livet da det oppsto en større brann i et aldershjem i byen Podyelsk i Komi-provinsen nordvest i Russland lørdag, melder russiske medier.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier Konstantin Bobrov, en talsmann for de lokale myndighetene, at det fremdeles brenner kraftig i bygget. Dermed er ikke dødstallet helt klart.

Nyhetsbyrået Interfax siterer ubekreftede meldinger fra personer på stedet om at 25 personer er omkommet i brannen. Tre personer som bodde på sykehjemmet ble reddet ut.

En talsmann for departementet for nødsituasjoner sier til en russisk TV-stasjon at de lokale myndighetene brukte lang tid på å gi beskjed om brannen, og at bygningen var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Det har vært flere lignende branner i statlige bygg som sykehus og skoler. På det meste har 18 000 personer omkommet i branner i Russland på ett år.

I mars 200 omkom 62 personer i en brann i et sykehjem i det sørlige Russland, og i juni samme år brant også et sykehjem i Sibir, som førte til 10 dødsfall.

I desember 2006 omkom 46 kvinner etter at de forsøkte å bryte seg ut at en avvenningsklinikk der vinduene var blokkert.