Minst 230 døde etter tyfon på Filippinene

Hundrevis er fremdeles savnet og tusenvis er husløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En intens tyfon feide tirsdag over deler av Sør-Filippinene og førte til katastrofale skader og flere hundre dødstall. Tyfonen Bopha ødela bygninger, skapte flom og forårsaket jordskred.

Dødstallene stiger Så langt er det meldt om 230 omkomne, ifølge CNN. Dødstallene stiger stadig, og flere hundre er forsatt savnet.

Tyfonen er den kraftigste som har rammet landet i år med vindkast opp mot 44 meter i sekundet.

Redningsarbeidere er nå i ferd med å ta seg fram til de utsatte områdene, men noen av de fjerntliggende landsbyene skal være vanskelig å nå.

- Vi har vanskeligheter med å kommunisere med våre team ettersom strømnettet og kommunikasjonslinjene er nede, sier Camilo Gudmalin, statssekretær i velferds- og utviklingsdepartementet på Filippinene til CNN.

Hele hus har blitt vasket bort av vannmassene, og i provinsen Davao Oriaentalble ble flere evakueringssenter tatt av vannmassene.

Hjemløse Ifølge National Disaster Risk Reduction and Management Council skal flere hundre tusen mennesker være berørt av tyfonen, og 179 000 mennesker oppholder seg i evakueringssenter.

Tyfonen straff den store øya Mindanao på Sør-Filippinene, hvor over 1200 mennesker mistet livet i en stor tropisk storm i fjor.

Deler av øya ble da erklært som katastrofeområde. Selv om fjorårets storm var svakere, fikk den katastrofale følger på grunn av flom og jordskred. Stormen traff Filippinene midt på natta når mange lå og sov.

Filippinene rammes hvert år av rundt 20 tropiske stormer, men det er sjelden at øya Mindanao blir direkte truffet av tyfoner.

Flere tusen er hjemløse etter tyfonen Bopha traff Filippinene tirsdag. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Karlos Manlupig
Flere tusen er hjemløse etter tyfonen Bopha traff Filippinene tirsdag. Foto: NTBSCANPIX EPA/BOBBY LAGSA
Flere tusen er hjemløse etter tyfonen Bopha traff Filippinene tirsdag. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Karlos Manlupig
Flere tusen er hjemløse etter tyfonen Bopha traff Filippinene tirsdag. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Karlos Manlupig
Slektninger sørger tapet over sine kjære i New Bataan på Filippinene. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Karlos Manlupig
Slektninger prøver å identifisere likene av sine slektninger etter tyfonen Boha traff New Bataan sør på Filippinene. Foto: NTBSCANPIX/ AFP PHOTO / Karlos Manlupig
En kvinne bærer sitt barn gjennom et flomrammet område på øya Mindano tirsdag. Foto: NTBSCANPIX/ AFP PHOTO
Byen Tangun på øya Mindanao etter tyfonen Bophal traff øya tirsdag 4. desember. Foto: AFP PHOTO/NTBSCANPIX