Minst 24 drept i sammenstøt i Colombia

Minst 24 mennesker ble drept i sammenstøt mandag mellom venstreorientert gerilja og høyreorienterte paramilitære grupper i Colombia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene fant sted på den omstridte hovedveien mellom hovedstaden Bogotá og MedellÝn, i nærheten av landsbyen El Prodigio.

14 av de drepte kom fra FARC-geriljaen og sju var fra de forbudte Selvforsvarsstyrkene (AUC), som jakter på geriljasoldater. Også tre sivile var blant de drepte.

Myndighetene i Antioquia-provinsen sa at dødstallet kunne bli høyere fordi kampene fortsatte. På grunn av kampene var det ikke mulig for hjelpemannskaper å berge eventuelle sårede.

AUC, som har 8.000 medlemmer, har nære forbindelser til de væpnede styrkene som ledd i den «skitne krigen» som føres mot opprørerne og deres sympatisører.

President Andrés Pastrana insisterer på at han prøver å bryte forbindelsene mellom hæren og AUC, som tradisjonelt har fått sin støtte fra kvegfarmere og store landeiere som er blitt angrepet av geriljaen.

FARC krever at Pastrana går hardere til verks mot AUC som en betingelse for å gjenoppta de avbrutte fredsforhandlingene.

(NTB)