Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 24 mennesker omkom i togulykke i Tyrkia

Minst 24 mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia, opplyser landets myndigheter. I tillegg er titalls personer skadd.

Store styrker jobbet søndag med å få oversikt på stedet hvor togulykken inntraff i Tyrkia søndag. Foto: Mehmet Yirun/ AP/ NTB scanpix.
Store styrker jobbet søndag med å få oversikt på stedet hvor togulykken inntraff i Tyrkia søndag. Foto: Mehmet Yirun/ AP/ NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde nær byen Corlu omkring 100 kilometer vest for Istanbul søndag. Toget var på vei fra Kapikule nær grensen til Bulgaria, til Istanbul. Det skal ha vært om lag 360 passasjerer om bord da ulykken inntraff.

Toget, som ifølge opplysningene hadde fem vogner, sporet av, og flere av vognene veltet. Visepresident Recep Akdag opplyser mandag morgen at minst 24 mennesker omkom.

Helseminister Ahmet Demircan forteller at 338 personer har fått tilsyn på sykehus etter ulykken, ifølge tyrkiske medier, som skriver at 124 mennesker fremdeles ligger på sykehus.

Ulykken skjedde som en følge av ustabilt og utfordrende værforhold, har myndighetene opplyst. Kraftig regn den siste tiden skal ha gjort bakken i området gjørmete. Ifølge landets transportminister Ahmet Arslan ble toglinjen sjekket senest i april, skriver nyhetsbyrået Anadolu.

Store styrker var på stedet for å hjelpe til i redningsarbeidet, deriblant over 100 ambulanser og en rekke militærhelikoptre. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kondolerte søndag kveld overfor pårørende til de som har mistet livet i ulykken.