Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tett trehusbebyggelse truet:

Minst 25 beboere evakuert - seks hjemløse etter brann midt i Levanger

Ordføreren: - Vi er glade for at det var forholdsvis vinndstille.

TETT TREHUSBEBYGGELSE: Brannen i Levanger sentrum startet i Kirkegata 53 og har spredt seg til nabobygningen i Kirkegata 55. Foto: Jørgen Hjelmsøy, UFO2 / Innherred / NTB Scanpix.
TETT TREHUSBEBYGGELSE: Brannen i Levanger sentrum startet i Kirkegata 53 og har spredt seg til nabobygningen i Kirkegata 55. Foto: Jørgen Hjelmsøy, UFO2 / Innherred / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Brannen er under kontroll, og de evakuerte beboerne i Kirkegata 51 og 57 kan flytte tilbake, opplyser Trøndelag politidistrikt ved 12-tiden. Det betyr at et 20-talls personer flytter hjem. Det er store skader i 53 og 55.

- Levanger kommune har ordnet midlertidig boplass til de seks personene som bor der, sier ordfører Robert Svarva til Dagbladet. Han og resten av byen er glad for at det var forholdsvis vindstille da brannen brøt ut mandag morgen i den tette trehusbegyggelsen.

----

En brann i en leilighet i tett trehusbebyggelse i sentrum av Levanger har spredt seg til nabobygningen i Kirkegata, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Alle personer skal ha kommet ut av leiligheten der brann oppsto og fra boliger i nabolaget.

Politi og brannvesen ber folk lukke igjen vinduer for å unngå røyk.

En brann i Kirkegata 53 ble meldt ved 07.30-tiden.

- Det var beboere som varslet politi og brannvesen, opplyser operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt.

En leilighet i det to etasjer høye bygget er fullstendig utbrent.

Slår opp av taket

- Brannen har spredt seg til nabobygget i Kirkegata 55, men brannvesen på stedet sier ved 09-tiden at at ytterligere nabohus ser ut til å være skjermet. Flammene står opp av taket, opplyser politiets operasjonsleder.

Politiets operasjonslederen har ikke oversikt over hvor mange beboere og naboer som er evakuert, men alle skal være kommet ut i sikkerhet.

- I folkeregisteret står bare en person registrert med adresse Kirkegata 53, men det var flere der da brannen startet, sier Rune Brandmo.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

De fleste husene i Levanger sentrum er bygd i tre. Politi og brannmannskaper så tidlig spredningsfare til et trekvartal i nabolaget, men den situasjonen skal være avklart ved 09-tiden.