Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 25 døde i gruveeksplosjon i USA

Fire fortsatt savnet, men letingen midlertidig stoppet.

 INNGANGEN:  Helsepersonell og redningsmannskap foran inngangen til ulykkesgruva i natt. FOTO: AP/SCANPIX.
INNGANGEN: Helsepersonell og redningsmannskap foran inngangen til ulykkesgruva i natt. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Rett etter klokka 08.00 norsk tid ble det bekreftet at 25 gruvearbeidere er omkommet i en gruveulykke i Vest-Virginia USA, melder CNN. Fire gruvearbeidere er fortsatt savnet. Letearbeidet er nå midlertidig stanset.

Dette er den verste gruveulykka i USA siden 1984.

Deler av Upper Big Branch-gruva, som ligger i Montcoal 50 kilometer sør for byen Charleston, kollapset etter en kraftig eksplosjon ved 15-tiden mandag lokal tid.


Ved 04-tiden i natt var to arbeidere berget opp i live.


Gruva eies av Performance Coal som er et datterselskap av Massey Energy - en av de store aktørene i det mest tradisjonsrike kullgruveområdene i Appalachia-fjellene øst i USA.


Antallet dødsulykker i amerikansk gruveindustri har gått kraftig ned de siste årene - fra 52 i 2008 til 34 i 2009. Over halvparten av alvorlige gruveulykker i USA skjer i kullgruver.


I januar 2006 mistet tolv gruvearbeidere livet i en kullgruve i West Virginia. En eksplosjon førte til at gruvearbeiderne ble stengt inne i 40 timer 80 meter under bakken.
Én arbeider overlevde ulykken. Den verste gruvelykken i USAs historie fant sted i 1907 da 362 gruvearbeidere omkom i en eksplosjon, også det i West Virginia.


Til sammenligning mistet 2 631 gruvearbeidere livet i kullgruver i Kina i fjor.

Samme dag som denne første alvorlige kullgruveulykken i USA i år, ble over 100 kullgruvearbeidere mirakuløst reddet i Kina mer enn sju dager at de ble sperret inne av flomvann fra undergrunnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!