Minst 25 drept da to personer sprengte seg ved moské under id-feiring

I Jemen.

NYTT ANGREP:  Jemenitter står utenfor al-Balili-moskeen i landets hovedstad Sanaa, der to selvmordsaksjonister sprengte seg sjøl og drepte minst 25 personer idet muslimer var i ferd med å starte eid-feringen al-Adha. Foto: Khalil Abdullah / Reuters / Scanpix
NYTT ANGREP: Jemenitter står utenfor al-Balili-moskeen i landets hovedstad Sanaa, der to selvmordsaksjonister sprengte seg sjøl og drepte minst 25 personer idet muslimer var i ferd med å starte eid-feringen al-Adha. Foto: Khalil Abdullah / Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To selvmordsbombere tok med seg minst 25 personer i døden da de angrep en moské i Jemens hovedstad Sanaa midt under feiringen av den muslimske høytiden id al-Adha, ifølge helsepersonell.

I tillegg til de drepte er flere titall mennesker såret. Bombene gikk av under en bønn i morges. Den første gikk av inne i moskeen. Idet folk løp ut, utløst nok en selvmordbomber et bombebelte ved inngangen. Øyenvitner opplyste raskt at mange mennesker var drept og såret.

Moskeen er kontrollert av Houthi-opprørere og ligger i nærheten av en politiskole i Sanaa.

Houthi-opprørerne anses for å være alliert med det sjiamuslimske prestestyret i Iran. Den siste tiden har en rekke av bevegelsens moskeer blitt rammet av bombeangrep som sunnimuslimske jihadister i Den islamske staten (IS) har påtatt seg ansvaret for.

Både IS og al-Qaidas fløy i Jemen har utnyttet kaoset som har oppstått i kjølvannet av borgerkrigen mellom Houthi-opprørere og regjeringshæren, som støttes av Saudi-Arabia og andre sunnimuslimske golfstater.
(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram