STOR EKSPLOSJON: Slik så det ut al-Midan i Damaskus etter at en selvmordsbomber skal ha tatt livet av flere titalls mennesker. Foto: EPA / SCANPIX
STOR EKSPLOSJON: Slik så det ut al-Midan i Damaskus etter at en selvmordsbomber skal ha tatt livet av flere titalls mennesker. Foto: EPA / SCANPIXVis mer

- Minst 25 drept i bombeangrep i Damaskus

Flere titalls døde, ifølge syrisk statlig TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 46 personer er såret i fredagens angrep, som terrorister sto bak, ifølge TV-kanalen. Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv i lufta i et veikryss, og flesteparten av de rammede oppgis å være sivile.

- Angrepet skjedde i et tett befolket arbeiderstrøk i nærheten av en skole, ifølge syrisk TV.

Men også sikkerhetstjenestemenn skal ha blitt rammet, og TV-bilder viser det som ser ut til å være en ødelagt politibuss, skriver nyhetsbyrået Reuters. En politimann opplyser til aftenposten.no, som er i Damaskus, at en selvmordsbomber stilte seg opp foran en buss med sikkerhetsstyrker før han utløste eksplosivene. Innbyggere i bydelen forteller om en svært spent stemning. - Sikkerheten er skjerpet i Maidan fordi det er fredag, og hæren og sikkerhetsstyrker har satt opp en rekke kontrollposter. Vi vet ikke hva som er blitt rammet ennå, sier en person som bor i området til Reuters. - Jeg har ikke hørt noe, men mange av gatene er stengt, og alle er veldig nervøse, sier en annen innbygger. Anklager terrorister Minst 44 personer ble drept forrige måned i hendelser syriske myndigheter sa var selvmordsangrep mot bygninger som tilhører sikkerhetstjenesten i Damaskus. Det syriske regimet har gjentatte ganger anklaget terrorgrupper, angivelig finansiert fra utlandet, for å stå bak uroen som har preget landet siden mars i fjor. En opposisjonell aktivist i Damaskus sier demokratibevegelsen ikke har noe med angrepet i Maidan å gjøre. - Det virker som om nærværet av islamistiske ekstremister øker i Syria for tiden, og jeg tror det finnes hundrevis av slike ekstremister som er villige til å kjempe mot regimet og sprenge seg selv i lufta, sier aktivisten, som ikke ønsker å bli navngitt, til Reuters. - Vi kommer nok dessverre til å måtte oppleve flere slike eksplosjoner i Syria i de kommende dagene, fortsetter han. Nye demonstrasjoner Syriske aktivister har oppfordret til store demonstrasjoner i Syria også fredag. Demonstrantene krever blant annet at observatørene fra Den arabiske liga, som har vært i Syria i to uker, skal innrømme at de ikke har lyktes i sitt arbeid. De arabiske observatørene ble sendt til landet for å følge med på hvorvidt syriske myndigheter overholder en plan for å stanse volden i landet.De syriske aktivistene anmoder også om at de månedslange protestene mot regimet skal bli løftet høyere opp på agendaen internasjonalt.

 Ifølge FN er over 5.000 mennesker drept i uroligheter i Syria siden protestene mot president Bashar al-Assad og hans regime startet i mars i fjor.
(NTB)