- Minst 25 drept i nattklubbeksplosjon i Romania

88 personer skadd.

EKSPLOSJON: Minst 25 personer er omkommet i en brann på en nattklubb i Romanias hovedstad Bucuresti, opplyser landets innenriksdepartement. Foto: REUTERS/Inquam Photos/NTB Scanpix
EKSPLOSJON: Minst 25 personer er omkommet i en brann på en nattklubb i Romanias hovedstad Bucuresti, opplyser landets innenriksdepartement. Foto: REUTERS/Inquam Photos/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er TV-kanalen Antena 3 som melder om at opp til 40 personer kan være døde i den eksplosjonsartede brannen på nattklubben i Romanias hovedstad Bucuresti.

Innenriksminister Gabriel Oprea bekrefter at 25 mennesker er døde, og at 88 personer blir behandlet på sykehus for skader.

25 døde Nyhetsbyrået Agerpres melder foreløpig om 25 døde. Det samme melder nyhetsbyrået Reuters.

Eksplosjonen skal ha skjedd på nattklubben Colectiv i kveld, og en stor brann skal ha oppstått etter eksplosjonen.

- Folk besvimte, de besvimte av røyken. Det var totalt kaos, folk tråkket ned hverandre, sier Victor Ionescu, som var i lokalet sammen med kjæresten sin, til TV-kanalen Antena 3 TV. 

Ifølge BBC skriver noen rumenske medier at fyrverkeri kan ha blitt etterlatt på klubben.

- Det oppsto panikk med mange folk som løp ut av klubben, sier en mann som var inne i lokalet da brannen startet til nyhetsbyrået Reuters.

Viseinnenriksminister Raed Arafat forteller også at dødstallet kan komme til å stige etter brannen på nattklubben, hvor det ble holdt en rockekonsert med opp mot 400 publikummere.

Skulle vært der En av de som skulle vært på klubben er svenske Aaron Israelson. Det skriver han på Twitter.

- Hadde vi ikke bestilt mer der vi var, hadde vi vært der inne. Helt sykt. Vi kom fram samtidig som ambulansene, skriver han.

Den svenske avisa Aftonbladet har vært i kontakt med en annen svensk statsborger som bor i den rumenske hovedstaden. Også han hadde tenkt seg ut i kveld i det samme området som klubben ligger.

- Vi hadde tenkt å gå til et sted i Gamlebyen som er i tilknytning til området der klubben er. Man hadde havnet midt oppi det hele, sier Peder Nilsson.

Dødelige ulykker Noen av verdens mest dødelige nattklubb-tragedier er blitt startet av fyrverkeri og pyroteknikk. I 2013 omkom 241 personer i Santa Maria i Brasil etter at en musiker tente et signalbluss. Det skriver NTB.

Fyrverkeri var også årsaken til en brann på en nattklubb i Perm i Russland i 2009 hvor 154 personer omkom, og på en brann i Buenos Aires i 2004 som tok 194 menneskeliv.

I 2000 omkom 63 personer under en diskotekbrann i Göteborg i Sverige. Fire unge menn ble dømt for å ha tent på brannen.