Minst 25 omkom i leirras i Italia

NAPOLI (NTB-DPA): Minst 25 mennesker er omkommet i jord- og leirras etter et kraftig regnvær i den søritalienske Campania-regionen. Over hundre mennesker er skadd og over 70 personer er savnet etter naturkatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er først og fremst provinsene Avellino, Caserta og Salerno i nærheten av Napoli som er rammet. Vei- og jernbanetrafikken i området er delvis lammet.

- Fjellet åpnet seg på fem ulike steder og et gjørmehav rant ut som lava, sa en av redningsarbeiderne i den fjellrike Campania-regionen.

Flere landsbyer og boligområder skal være oversvømmet av slam og leire. Over hundre mennesker er skadd og flere tusen har måttet evakuere sine hjem. Redningsmannskaper og soldater er satt inn i leting etter flere ofre i leirmassene. Sivilforsvaret har satt inn flere amfibiefartøyer og ti helikoptre i letearbeidet, der dessuten over 1000 brannmenn deltar.

Situasjonen i byen Sarno blir betegnet som dramatisk. En to meter høy leirvegg trengte inn i byen. I et sykehus styrtet en trapp sammen og begravde både leger og sykepleiere under seg. Et større antall sengeliggende pasienter var en tid helt avskåret fra omverdenen.

(NTB)

TØRR PÅ BENA: Det er vanskelig å unnslippe de voldsomme leirmassene som plager innbyggerne i de italienske provinsene Avellino, Caserta og Salerno. Minst 22 liv har gått tapt.