Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minst 25 omkommet i uvær på Madeira

Ferieøya rammet av kraftig uvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):  Minst 25 personer er omkommet i kraftig uvær på ferieøya Madeira. Det opplyser Portugals innenriksminister Rui Oereira til lokale medier. 63 andre er rapportert skadd.

Det har vært kraftig regn og sterk vind på øya siden natt til lørdag. Dette har ført til oversvømmelser og ras som har ødelagt flere bruer og hjem, melder Sky News.

Kraftig vind og blokkerte veier har i tillegg gjort redningsarbeidet svært vanskelig.

Innenriksministeren, som er fløyet inn fra det portugisiske fastlandet, sier at regjeringen i Lisboa vurderer å erklære nødstilstands i området.

Det er spesielt den sørlige delen av øya som er rammet. I hovedstaden Funchal er flyplassen stengt og byens ordfører oppfordrer innbyggerne til å holde seg hjemme. Telefonettet og strømnettet er nede flere steder.

Madeira ligger i Atlanterhavet 900 kilometer sørvest for Portugal og er et populært reisemål for turister.

HJELPES I SIKKERHET:  En eldre mann hjelpes i sikkerhet av politiet. Lokale tjenestemenn sier til media at de er overveldet over hvor mange nødsamtaler de har fått inn. Foto: REUTERS/Duarte Sa
HJELPES I SIKKERHET: En eldre mann hjelpes i sikkerhet av politiet. Lokale tjenestemenn sier til media at de er overveldet over hvor mange nødsamtaler de har fått inn. Foto: REUTERS/Duarte Sa Vis mer

Nordmenn kan være berørt
Pressevakt Bjørn Svenungsen ved Utenriksdepartementet (UD) sier de ikke har fått beskjed om berørte nordmenn.

- Vi har ingen meldinger så langt, men kan ikke utelukke det. Vi er i kontakt med ambassaden i Portugal, sier Svenungsen, og opplyser at de ikke har oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg på det populære feriemålet.

- Da må de ha registrert seg på ambassaden, noe de færreste gjør, sier Svenungsen.

200 nordmenn på øya
200 nordmenn er for øyeblikket på Madeira gjennom charterselskapet Solia. Administrerende direktør Gunder Moe forteller at foreløpige meldinger sier at ingen av dem er berørt.

— Vi har vært i kontakt med alle våre hoteller bortsett fra to, og fått beskjed om at ingen av våre turister er rammet. Ut ifra tilbakemeldingene vi har fått er det medlemmer av lokalbefolkningen som har omkommet, sier Moe til Dagbladet.

— Nå skal det sies at kommunikasjonen med Madeira er vanskelig på grunn av værsituasjonen. Det er ikke mulig å ha fullstendige samtaler, sier Moe.

FUNCHAL:  Slik ser det ut i gatene i Funchal, hovedstaden på Madeira, i dag. Foto: Reuters/Duarte Sa
FUNCHAL: Slik ser det ut i gatene i Funchal, hovedstaden på Madeira, i dag. Foto: Reuters/Duarte Sa Vis mer

Hva som skjer videre med de norske turistene på øya er uklart på grunn av værsituasjonen.

— Det er et fly som etter planen skal tilbake til Norge i morgen, i tillegg til et nytt fly med norske turister som skal til Madeira. Om disse går avhenger av det lokale været, sier Moe.

• Er du på Madeira eller kjenner du noen som er der? Kontakt oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller send mms til 2400.

(Dagbladet kommer med mer.)

MADEIRA:  Minst 25 personer er omkommet i uvær på ferieøya, opplyser innenriksminister på Madeira. Foto: REUTERS/Duarte Sa
MADEIRA: Minst 25 personer er omkommet i uvær på ferieøya, opplyser innenriksminister på Madeira. Foto: REUTERS/Duarte Sa Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!