Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 25 personer skal være drept i eksplosjon ved koptisk kirke i Kairo

- Jeg fant døde, mange av dem kvinner, liggende på kirkebenkene. 

RAMMET AV EKSPLOSJON: Sikkerhetsvakter står utenfor  St. Mark Cathedral i Kairo etter en eksplosjon i morgentimene i dag. 25 personer er bekreftet drept, melder nyhetsbyrået AP. Nariman El Mofty / AP / Scanpix
RAMMET AV EKSPLOSJON: Sikkerhetsvakter står utenfor St. Mark Cathedral i Kairo etter en eksplosjon i morgentimene i dag. 25 personer er bekreftet drept, melder nyhetsbyrået AP. Nariman El Mofty / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Ifølge egyptisk statlig fjernsyn skal minst 25 personer være drept og minst 35 skal være skadd etter en eksplosjon ved den koptisk kristne Sankt Markus-katedralen i Kairo, melder Sky News.

Årsaken til eksplosjonen er fortsatt ukjent, og ingen har tatt på seg ansvaret.

SER PÅ SKADENE: En ansatt ved det koptiske kapellet sjekker skadene forårsaket av eksplosjonen inne i kapellet søndag formiddag. Foto: NTB Scanpix 
SER PÅ SKADENE: En ansatt ved det koptiske kapellet sjekker skadene forårsaket av eksplosjonen inne i kapellet søndag formiddag. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Eksplosjonen skjedde søndag formiddag rundt klokka 10.00 lokal tid, ifølge BBC. Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet var det angivelig et kapell som ligger tett inntil den koptisk kristne katedralen som var mål for angrepet.

Blodige kirkebenker

Egypts offisielle nyhetsbyrå MENA melder at en ukjent angriper kastet en sprengladning inn i dette kapellet.

Øyenvitner på stedet tror imidlertid at en sprengladning skjult inne i kapellet forårsaket eksplosjonen.

Journalister som kom raskt til stedet så blodige kirkebenker og et gulv overstrødd av knust glass, mens gråtende kirkegjengere hadde samlet seg utenfor.

- Jeg fant døde, mange av dem kvinner, liggende på kirkebenkene. Det var et forferdelig syn, forteller Attiya Mahrous som til daglig arbeider i katedralen og som var en av de første som kom til stedet.

Mistenker islamister

Ytterliggående islamister med base i Sinai-regionen har siden militærkuppet mot landets folkevalgte president Mohamed Mursi i 2013 gjennomført en rekke angrep mot både kristne og muslimer som de anklager for å samarbeide med de nye makthaverne, skriver NTB.

De koptisk kristne utgjør rundt 10 prosent av Egypts befolkning på 90 millioner mennesker og har vært utsatt for forfølgelse og diskriminering opp gjennom årene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!