Minst 250 arrestert i gatekamper i Paris

Opprørspolitiet bruker tåregass og vannkanoner, kaos i den franske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 240 personer skal i kveld ha blitt arrestert i opptøyene i Paris, opplyser nyhetsbyrået AP. Enkelte medier melder om så mange som 400 arrestasjoner.

Opprørspolitiet, kjent for å være hardhendte, har fått ordre om å arrestere så mange som mulig av bråkmakerne, og om å beskytte fredelige demonstranter.

Også denne gang er det ved Place de la Republique i Paris at sinte ungdommer og voldelige gjenger igjen tatt i bruk voldelige virkemidler der.

Fredelig massemønstring

Mellom én og tre millioner studenter og sympatiserende arbeidere marsjerte tidliger ei dag i gatene i blant andre Bordeauz, Marseille, Grenoble og Lyon, og holdt lenge protestene på et fredelig nivå.

- Vi er her for våre barn. Vi er svært bekymret over hva som vil skje med dem. Sønnen min er 23 år, og har ingen jobb. Det er normal i Frankrike, sier flyvert Philippe Decruelle ifølge nyhetsbyrået AP

Samtidig som titusenvis av demonstranter veltet ut i de franske gatene mot reformen som vil gjøre det enklere å sparke unge ansatte, startet Frankrikes største streik på 80 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer