Minst 250 branner ved norske skoler

De fleste brannene blir aldri rapportert til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 250 ganger ble det påsatt branner ved norske skoler i fjor. De fleste brannene blir aldri rapportert til politiet.

Tall fra politi og brannvesen viser nemlig at det hvert år rapporteres om rundt 60 branner fordelt på landets 3.500 skoler, og bare 20 av disse er påsatt, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Norsk brannvernforening mener rektorer ved skolene gjør både brannstifterne og skolene en bjørnetjeneste ved ikke å rapportere branner og branntilløp.

- Stort sett går det jo bra, men det er utrolige små marginer som skiller mellom et lite branntilløp og en episode der hele skolen brenner ned, sier direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

(©NTB)

<strong><b>- MÅ RAPPORTERES:</strong></b> Norsk brannvernforening mener rektorer ved skolene må rapportere til politiet om branner. (Dette arkivbildet er fra Garderåsen skole i Fetsund. Politiet mente at brannen i 2000 var påsatt.) Arkivfoto: Scanpix
- MÅ RAPPORTERES: Norsk brannvernforening mener rektorer ved skolene må rapportere til politiet om branner. (Dette arkivbildet er fra Garderåsen skole i Fetsund. Politiet mente at brannen i 2000 var påsatt.) Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer