Minst 250 flyktninger druknet i Middelhavet

To skip med til sammen 600 om bord har forlist.

OVERLEVDE:  Noen av de 23 overlevende etter skipskatastrofen utenfor Tripoli, Libya. Minst 250 flyktninger druknet etter at to skip forliste. Foto: Scanpix/AP Photo
OVERLEVDE: Noen av de 23 overlevende etter skipskatastrofen utenfor Tripoli, Libya. Minst 250 flyktninger druknet etter at to skip forliste. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere hundre flyktninger fryktes druknet etter at to skip har kullseilt utenfor kysten av Libya, melder Reuters.

Tidligere i dag tidlig meldte Den internasjonale organisasjonen for migrasjon at minst 300 har druknet, skriver nyhetsbyrået AP. Tallet ble imidlertid nedjustert til 250 i ettermiddag.

Talsmann Jean-Philippe Chauzy sier at organisasjonen har fått opplysningene via diplomatiske kilder, og at forlisene skyldes dårlige værforhold med sterk vind.

De to fiskefartøyene skal ha hatt til sammen 600 personer om bord. I natt var 21 omkomne og 23 overlevende funnet - men de øvrige er foreløpig savnet.

Skulle til ItaliaI tillegg til de to forliste skipene skal ytterligere to båter ha blitt sett i drift utenfor den libyske kysten - men det foreligger ikke opplysninger om fartøyenes tilstand eller antallet flyktninger om bord.

De skrøpelige farkostene var trolig på vei til Sør-Italia, som så mange andre flyktningskip:

Flere hundre tusen flyktninger fra ulike deler av Afrika bor i Libya, hvor de gjennom strøjobber sparer opp nok penger til å kjøpe seg en plass om bord på de livsfarlige overfartene. Hvert år klarer titusenvis å ta seg over Middelhavet til Italia, der de håper å skape seg en ny tilværelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer