Minst 255 drept etter jordskjelv

Mellom-Amerika er rammet av et nytt kraftig jordskjelv. I El Salvadors er 255 personer funnet omkommet og nærmere 2261 er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk i gatene i El Salvadors hovedstad fikk panikk og fryktet en gjentakelse av katastrofen 13. januar. Da ble 827 mennesker drept etter et skjelv som målte 7,7 på Richters skala. Gårsdagens skjelv var adskillig svakere med 6,1.

Tallet på omkomne er nå oppe i 237 personer, gg det forventes å øke.

- Tallet på døde fortsetter å stige. Vi kjenner ikke de nøyaktige tallene, men tusenvis er berørt, sier en talsmann for presidenten i landet.

Skjelvet som oppsto 8.30 lokal tid i går, hadde sitt episenter mindre enn 10 mil utenfor hovedstaden San Salvador og geologer mener det dreier seg om et etterskjelv etter jordskjelvtragedien i januar.

Et kraftig jordskjelv rammet i morges også sørspissen av den indonesiske øya Sumatra, men det er ikke meldt om større ødeleggelser, melder NTB.

Australske og amerikanske geologer hevdet først å ha målt skjelvet til hele 7,3 på Richter-skalaen, men Indonesias eget meteorologiske og geofysiske institutt i Jakarta opplyste at det hadde en styrke på 5,0.

SKADDE: Omfanget av jordskjelvet er økende.