- Minst 26 drept av selvmordsbomber

Over 50 såret da bilbombe eksploderte i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 26 personer ble drept og over 50 såret da en bilbombe eksploderte i en kjent bokhandlergate i Bagdad mandag, ifølge irakisk politi. Aksjonen skal ha vært en selvmordsaksjon.

Andre kilder oppga at 16 var drept, mens enda andre satte tallet til seks.

- Flere forretninger brenner og over 15 biler er utbrent, sier et øyenvitne som arbeider for Reuters. Ambulansesirenene ulte og gaten der eksplosjonen skjedde var kaotisk med blodpøler rundt omkring på bakken.

- Boksider flagret rundt omkring i luften som løpesedler som blir sluppet fra fly, sa en statsansatt som tilfeldigvis kjørte forbi i nærheten til nyhetsbyrået AP. Kroppsdeler og bøker lå strødd, fortalte han.

Eksplosjonen fant sted i Mutanabi-gaten i Bab al-Muadham-distriktet i den irakiske hovedstaden.

Ifølge Reuters-kilden ble det også hørt en annen eksplosjon i nærheten, omtrent på samme tidspunkt, men det var mandag formiddag foreløpig ikke kjent om denne eksplosjonen hadde ført til drepte eller sårede.

(NTB)

RØYK OVER BAGDAD: Røyken lå tjukk over Bagdad sentrum etter bombeeksplosjonen tidligere i dag. Meldingene går på at alt fra seks til 26 mennesker er drept av det som regnes for å være en selvmordsbomber. Foto: SCANPIX/AP
RØYK OVER BAGDAD: Røyken lå tjukk over Bagdad sentrum etter bombeeksplosjonen tidligere i dag. Meldingene går på at alt fra seks til 26 mennesker er drept av det som regnes for å være en selvmordsbomber. Foto: SCANPIX/AP Vis mer