Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 26 mennesker døde i togbrann i India

- Passasjerer rømte inn i andre vogner og hoppet av toget, men 26 personer ble fanget inne i den brennende vognen, skrive Times Of india.

FLAMMER: Indisk redningspersonell prøver å åpne vinduene i den brennende vognen i nærheten av Puttapartihi 300 km sør for storbyen Hyderabad, tidlig lørdag morgen. Foto: AFP
FLAMMER: Indisk redningspersonell prøver å åpne vinduene i den brennende vognen i nærheten av Puttapartihi 300 km sør for storbyen Hyderabad, tidlig lørdag morgen. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toget var på vei fra byen Bangalore til Nanded da brannen brøt ut. Politiet opplyser til avisa The Hindu at minst 26 mennesker antas å ha omkommet, men at de foreløpig ikke har oversikt over omfanget av ulykken, melder NTB.

Lokføreren stoppet toget da han så det kom flammer ut av en vogn med aircondition. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.

Massivt redningsarbeid
 Ifølge avisa The Times Of India skal 40 personer ha reddet seg ut av den brennende vognen. Flere personer skal være skadd, og to av de omkomne skal være barn.

Administrasjonen i distriktet har varslet medisinsk personell på de offentlige sykehusene i byene Dharmavaram og Puttaparthi om å ta imot skadde. Jernbanen og statlige myndigheter har startet et massivt redningsarbeid. Da brannen ble kjent stormet brannpersonell fra nærliggende brannstasjoner til stedet og fikk flammene under kontroll, skriver avisa.
   På vei til byllup - Min far Bhimayya Shahabadkar snakket til meg på telefonen klokka 00.58 og sa at billetten var blitt bekreftet av Trav Ticket Examiner, og at han gikk til sengs. Det var de siste ordene jeg hørte fra min far, sier Saroja på telefon fra Kothacheravu Railway Station i Anantpur, til den indiske avisen The Hindu.

Shahabadkar var på vei til et bryllup, og reiste med en familiegruppe med mer enn 50 personer. Gruppen gikk på ulykkestoget i Bangalore.

Vekket av flammene I følge The Times Of India klarte de fleste passasjerene å rømme ved å flykte inn i andre vogner eller hoppe av toget, men 26 personer ble fanget inne i den brennende vognen.
 
Passasjerene ble sagt å være i dyp søvn før de våknet av at flammene spredde seg, skriver The Times of India. Årsaken til uhellet er ikke klart, men det mistenkes at en kortslutning i strømrommet førte til uhellet.

Jernbanens styreleder, Arunendra Kumar, har blitt bedt om å undersøke saken og skal sende en rapport til indiske myndigheter om årsaken til brannen innen fem dager. 

Togene til The Indian Railway er den viktigste reisemåten for lange reiser i India, med 18 millioner reisende daglig. Jernbanen har imidlertid lidd under lave investeringer, dårlig sikkerhet og hyppige forsinkelser de siste tiårene.

SOVENDE PASSASJERER: Brannen på nattoget drepte minst 23 mennesker i det sørlige India, da brannen spredde seg gjennom vognene med sovende passasjerer, sier tjenestemenn på stedet til AFP. Foto: AFP
SOVENDE PASSASJERER: Brannen på nattoget drepte minst 23 mennesker i det sørlige India, da brannen spredde seg gjennom vognene med sovende passasjerer, sier tjenestemenn på stedet til AFP. Foto: AFP Vis mer
REDNINGSARBEID: Indisk redningspersonell jobber på spreng for å få ut skadde passasjerer fra toget,  Nanded-Bangalore Express i nærheten av Puttapartihi. Foto: AFP
REDNINGSARBEID: Indisk redningspersonell jobber på spreng for å få ut skadde passasjerer fra toget, Nanded-Bangalore Express i nærheten av Puttapartihi. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media