Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 26 skadd i disko-panikk i Stockholm

Minst 26 ungdommer kom til skade, da det brøt ut panikk i en diskotek-kø i sentrum av Stockholm lørdag kveld. Seks av ungdommene måtte bringes til sykehus for behandling, men ingen av dem var livstruende skadd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av de skadde var under 15 år gamle, og noen av dem klaget over problemer med å puste. For sikkerhets skyld ble seks av de mest skremte ført til et barnesykehus, der de natt til søndag ble tatt hånd om av leger.

Kulturhuset på Sergels Torg i Stockholm hadde stelt til diskotek for tenåringer. Tilbudet viste seg så populært, at 3.500 ungdommer møtte opp og forsøkte å komme inn.

- Det ble trangt om plassen og tilløp til slagsmål mellom folk som forsøkte å komme inn. Ordensvaktene på stedet måtte tilkalle hjelp fra politi med hunder for å unngå fullstendig kaos, fortalte politiinspektør Lars Grönskog.

En stund så det svært stygt ut på Sergels Torg, men senere på kvelden kunne vaktleder Eva Nilsson ved politiets operasjonssentral for Stockholm sentrum berolige engstelige foreldre. De fleste av de skadde hadde bare mistet pusten og fått lettere sjokk, sa hun.

(NTB)