Minst 27 drept i pakistansk uro

Etniske mindretallsgrupper i sammenstør med politisk parti.

BLODIGE SAMMENSTØT:  Minst 27 personer er drept i Karachi i Pakistan. Foto:  AFP PHOTO/ Asif HASSAN/Scanpix
BLODIGE SAMMENSTØT: Minst 27 personer er drept i Karachi i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/ Asif HASSAN/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 27 mennesker er drept i uroligheter i storbyen Karachi sør i Pakistan. Inntil 40 andre er skadd i sammenstøt mellom tilhengere av partiet MQM, som styrer byen, og folk fra etniske mindretallsgrupper.


MQM er kjent for en hard linje mot den islamistiske militsen Taliban, som domineres av folk fra det pasjtunske mindretallet. Torsdag var mange skoler, butikker og kontorer stengt etter opptøyene i Karachi, som er Pakistans største by.


- Forbrytere og mafiagrupper forsøker å ødelegge freden i Karachi. Men alle fredelige innbyggere av byen bør gå sammen om å sørge for at disse planene ikke lykkes, sier MQM-lederen Altaf Hussain som lever i eksil i London.


Samtidig fortsetter den pakistanske regjeringshæren sin offensiv mot Taliban i Buner-distriktet nord i landet. Talsmenn for hæren sa tidligere i uken at mer enn 50 geriljafolk ble drept da regjeringsstyrkene gjenerobret byen Buner.


USAs president Barack Obama har sagt at han er dypt bekymret over situasjonen i Pakistan. Obama mener likevel at det ikke er fare for at pakistanske atomvåpen skal falle i hendene på terrorister.


(NTB)