Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 29 barn døde i Lahore-terroren. Mange er kritisk skadd

Myndighetene lover å jakte på terroristene: «De fortjener ikke å bli kalt mennesker. De er dyr».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 72 mennesker er døde etter at en selvmordsbomber angrep familieparken Gulshan-e-Iqbal i Lahore i Pakistan i går. 29 av de drepte var barn og dødstallene stiger.

Terroristen slo til like ved lekestativene hvor barna lekte seg, og i dag leter pårørende febrilsk etter sine kjære på byens sykehus.

- Antallet skadde er på mer enn 200, for de fleste av dem er tilstanden kritisk. Jeg frykter at dødstallene vil stige, sier en lege ved sykehuset Jinnah til nyhetsbyrået AFP i går.

Antallet skadde kan være så høyt som 300. 

Bombe i folkemengden Avisa Dawn skriver at fire «mistenkelige personer» i går kveld ble stoppet ved inngangen til parken. Mens én av dem kom seg inn og detonerte en selvmordsbombe, kom de tre andre seg unna.

- Vi kom til parken på kvelden, sammen med 10 slektninger som kom fra Sanghar-distriktet for noen dager siden. Vi var en gruppe på 13 stykker, men bare tre overlevde angrepet, sier 27-åringen Muhammad Zubair til avisa Dawn. Han ble skadd i angrepet.

- Jeg så mine foreldre, søstre og slektninger dø på stedet. Nå er alt ferdig for meg, sier 27-åringen til avisa.

Det er erklært unntakstilstand og tre dagers landesorg i området. Statsminister Nawaz Sharif og Pakistans innenriksminister Chaudhry Nisar dro i dag tidlig til Lahore for å besøke de skadde. 

- De som går etter uskyldige borgere fortjener ikke å bli kalt mennesker. De er dyr. Vi kommer for å ta dere. Vi skal finne dere, skriver delstatsminister i Punjab Shehbaz Sharif på Twitter.  

- Målet var kristne Den militære gruppa Jamaat-ul-Ahrar, som er en del av det pakistanske Taliban (TTP), har tatt på seg ansvaret for angrepet og har sagt at de ønsket å ramme kristne. Parken var i går full av mennesker som feiret påske.

- Målet var kristne. Vi vil sende et budskap til statsminister Nawaz Sharif om at vi har ankommet Lahore, sa gruppas talsmann Ehsanullah Ehsan.

En overordnet i politiet, Haider Ashraf, sier imidlertid til AFP at de fleste av de drepte var muslimer.

- Kristne var ikke det spesifikke målet for dette angrepet fordi majoriteten av de døde er muslimer. Alle går i denne parken, sier Ashraf.

Dødstallet stiger Bomba gikk av like ved inngangsportene til parken, nær et lekestativ for barn. Talskvinne Deeba Shahbaz sier til AFP at antallet døde nå er oppe i 72, fra 65 i går kveld.

Politiet har arrestert 50 personer i Iqbal, mistenkt for å ha noe med terrorangrepet å gjøre.

Dette er en av de mørkeste terrorangrepene i Pakistan siden 134 skolebarn ble massakrert i angrepet mot en skole i Peshawar i 2014. Etter angrepet ble kampen mot millitante ekstremister trappet opp, men nå ser Pakistan nok et tragisk angrep på uskyldige sivile og barn.

Hele Norges coronakart