Minst 29 drept i fengselsoppgjør i Bolivia

Politiet utelukker ikke at dødstallene kan stige.

VOLDSOMME SAMMENSTØT: Innsatte i fengselet Palmasola Penitentiary i Bolivia avbildet etter oppgjøret som hittil har krevd 29 menneskeliv. Foto: REUTERS/Stringer
VOLDSOMME SAMMENSTØT: Innsatte i fengselet Palmasola Penitentiary i Bolivia avbildet etter oppgjøret som hittil har krevd 29 menneskeliv. Foto: REUTERS/StringerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøt mellom rivaliserende gjenger i fengselet Palmasola øst i Bolivia har kostet minst 29 mennesker livet. Politiet utelukker ikke at dødstallene kan stige.

- Den siste informasjonen vi har, er at antall døde er steget til 29. Tilstanden er alvorlig for 35 av dem som er såret, sier fengselsdirektør Ramiro Llanos. Minst en av de døde er et barn.

Ifølge politiet var gjengmedlemmene bevæpnet. Sammenstøtet ble utløst av en maktkamp mellom fangene og endte til slutt i en stor brann.

TV-bilder viste forkullede lik som ble fraktet til sykehus og likhus.

Palmasola-fengselet ligger rundt 20 kilometer sør for byen Santa Cruz og er landets største fengsel med rundt 5.000 innsatte.

Fengselet fungerer som en liten by hvor de innsattes familier bor sammen med dem, blant dem flere hundre barn.

Sammenstøtene startet tidlig fredag morgen da en gruppe innsatte brøt seg inn i en annen avdeling av fengselet og startet en brann som spredte seg da tanker med propangass eksploderte. Først på ettermiddagen var situasjonen under kontroll.

(NTB)