Minst 29 drept i sammenstøt i Egypt

På treårsdagen for starten på revolusjonen mot tidligere president Hosni Mubarak.

TREÅRSDAGEN: Minst 29 mennesker ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Egypt på treårsdagen for starten på revolusjonen mot tidligere president Hosni Mubarak. Foto: Reuters/Amr Abdallah Dalsh/NTB Scanpix
TREÅRSDAGEN: Minst 29 mennesker ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Egypt på treårsdagen for starten på revolusjonen mot tidligere president Hosni Mubarak. Foto: Reuters/Amr Abdallah Dalsh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Kairo skjøt politiet lørdag med hagl og tåregass for å stanse en gruppe demonstranter som forsøkte å marsjere til Tahrirplassen, som var sentrum for revolusjonen i 2011. Et øyenvitne opplyser til nyhetsbyrået Reuters at politiet også skjøt med skarpt mot de om lag 1.000 demonstrantene.

Noen av demonstrantene var sekulære, mens andre var islamister som støtter Det muslimske brorskap og den avsatte presidenten Mohamed Mursi.

Alle er imidlertid motstandere av de militærstøttede myndighetene, og ønsket å markere at det lørdag var tre år siden folkeopprøret mot Hosni Mubarak startet.

Slagord for Sisi Politiet skal også ha slått ned på marsjer andre steder i hovedstaden. Ifølge helsedepartementet ble i alt 26 personer drept i sammenstøtene i Kairo og i forstadsområdene rundt byen.

Ytterligere to personer ble drept i kamper mellom Mursi-tilhengere og sikkerhetsstyrker i byen Minya sør i Egypt, mens én person ble drept og flere titalls Mursi-tilhengere ble pågrepet under en demonstrasjon i Alexandria.

Samtidig var tusenvis av mennesker som støtter myndighetene samlet på Tahrirplassen, denne for anledningen godt beskyttet av sikkerhetsstyrker og pansrede kjøretøy. De ropte slagord til støtte for general Abdel Fatah al-Sisi, som de håper blir landet neste president etter at landets første demokratisk valgte president Mohamed Mursi ble avsatt i et kupp i juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer