MANGE SAVNET: Minst 30 mennesker er funnet døde og opp mot 600 er savnet etter at et stort jordskred traff flere hus i Guatemala, opplyser myndighetene i landet.
Foto: AP Photo/Moises Castillo
MANGE SAVNET: Minst 30 mennesker er funnet døde og opp mot 600 er savnet etter at et stort jordskred traff flere hus i Guatemala, opplyser myndighetene i landet. Foto: AP Photo/Moises CastilloVis mer

Minst 30 døde etter jordskred i Guatemala

Flere hundre er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 30 mennesker er funnet døde og opp mot 600 er savnet etter at et stort jordskred traff flere hus i Guatemala, opplyser myndighetene i landet.

Jordskredet gikk fredag og rammet om lag 125 hus i utkanten av hovedstaden Guatemala by. Helikopterbilder fra området viser at et boligområde er fullstendig dekket av en haug med leire, jord og rester etter bebyggelse.

- Det ligger et fjell av leire over husene, sier en talsmann for brannvesenet som deltar i redningsarbeidet. Jordskredet ble utløst etter flere dager med kraftig regn.

Ifølge myndighetene jobber 600 personer på spreng med å søke gjennom jordmassene og hente ut overlevende. I tillegg blir det satt opp telt for dem som har mistet husene sine.

En av innbyggerne i det rammede området, Melina Hidalgo, sier at hun vasket klær da hun hørte et stort smell og lyset gikk.

- Det føles som om jeg har mistet mine nærmeste fordi alle naboende mine døde, sier Hidalgo.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram