SKADD I BOMBING: Sletkninger hjelper en skadet mann på båre etter bombingen i Buner.  Foto: AP
SKADD I BOMBING: Sletkninger hjelper en skadet mann på båre etter bombingen i Buner. Foto: APVis mer

Minst 30 drept i angrep mot pakistansk valglokale

20 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 30 mennesker er drept i et bombeangrep nordvest i Pakistan. Pakistanske aviser advarer regjeringen mot å la det spente forholdet til India overskygge den indre terrortrusselen.

De 30 ble drept da en bombe eksploderte ved et valglokale nær byen Buner, der det ble avgitt stemmer på kandidater ved et regionalt suppleringsvalg søndag.

Rundt 20 sårede ble sendt til et lokalt sykehus, opplyste en tjenestemann i Buner.


Kritiske

Lederartikler i flere av Pakistans største aviser stilte seg søndag kritiske til regjeringens omplassering av militære styrker fra de nordvestlige landsdelene til grenseområdene mot India.

- Pakistan har rett og slett ikke råd til å flytte større styrker til Østgrensen slik at det «ville» vesten havner i fritt fall. Iføge verdens beste etterretningskilder er jo dette området der et betydelig antall militante ekstremister skjuler seg og legger planer om å angripe nye mål  overalt, skrev den ledende engelskspråklige avisen The Dawn.


- Felle

Omplasseringen kommer etter at India la ansvaret for terrorangrepene i Mumbai i november på Pakistan.

Enkelte pakistanske kommentatorer har hevdet at Mumbai-angrepene ble satt i verk for å trekke Pakistans oppmerksomhet bort fra indre problemer. Dette er en felle pakistanerne må unngå, het det på lederplass i avisen Daily Times.

(NTB-Reuters-DPA)