Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 30 drept i bombe utenfor politiskole i Jemen

Selvmordsbomber kjørte rett inn i politistudent-kø.

KRAFTIG BOMBE:  Jemenittiske sikkerhetsstyrker står utenfor politiskolen i Jemens hovedstad Sanaa. En bombe ble sprengt i morgentimene i dag, og minst 30 personer er drept. Foto: Mohammed Huwais/Afp/Scanpix
KRAFTIG BOMBE: Jemenittiske sikkerhetsstyrker står utenfor politiskolen i Jemens hovedstad Sanaa. En bombe ble sprengt i morgentimene i dag, og minst 30 personer er drept. Foto: Mohammed Huwais/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor bombe ble sprengt utenfor politiskolen i Jemens hovedstad Sanaa i morgentimene i dag, forteller sikkerhetspersonell til BBC. Minst 30 personer er drept og 100 personer skadd. Antallet døde kan stige utover dagen, melder politikilder.

Bomben ble detonert like ved en kø med mennesker som ønsket å registrere seg for å begynne på politiskolen, melder politiet.

Vitner forteller at folk over hele byen hørte den voldsomme bomben. Så steg det røyk over hele byen.

Den lokale journalisten Nasser Arrabyee sier til BBC at en selvmordsbomber kjørte bilen sin inn i køen av kommende studenter. De kom fra hele landet for å verve seg som politifolk.

Ingen gruppe har hittil sagt at de står bak dagens dødelige angrep. Men ekstreme islamister tilhørende gruppa al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) har stått bak en rekke angrep mot politi og sikkerhetsstyrker.

Jemen har vært ustabilt helt siden 2011, da den arabiske våren også kom hit. Da måtte presidenten Abdullah Saleh gå fra presidentstolen, etter å styrt landet med jernhånd i 33 år.