Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 30 drept i en rekke bombeangrep i Irak

Rettet mot sjiamuslimske pilegrimer.

RELIGIØS HØYTID: Sjiamuslimske pilegrimer slår seg selv under en religiøs prosesjon i Baquba i forbindelse med markeringen av en religiøs høytid. Bildet ble tatt i går. I dag eksploderte tre bomber like ved pilegrimer i utkanten av byen. Foto: Mohammed Adnan / Reuters / NTB scanpix
RELIGIØS HØYTID: Sjiamuslimske pilegrimer slår seg selv under en religiøs prosesjon i Baquba i forbindelse med markeringen av en religiøs høytid. Bildet ble tatt i går. I dag eksploderte tre bomber like ved pilegrimer i utkanten av byen. Foto: Mohammed Adnan / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke bombeangrep rettet mot sjiamuslimske pilegrimer tok livet av minst 30 personer i Irak i dag.

Angrepene skjedde nord og vest i Irak og er de siste i en flere måneder lang voldsspiral som myndighetene ikke ser ut til å greie å stanse.

Volden har blant annet ført til at statsminister Nuri a-Maliki har bedt USA om hjelp.

Dagens angrep ble gjennomført dagen før Iraks sjiamuslimer markerer den viktige religiøse høytiden ashura. I utkanten av Baquba nord for Bagdad ble åtte mennesker drept og 28 såret da tre bomber eksploderte i rask rekkefølge.

Øst for byen Tikrit ble elleve personer er drept, blant dem tre politimenn, da en selvmordsbomber sprengte en bil i luften ved en kontrollpost. Og i nærheten av Fallujah, en tidligere bastion for sunnimuslimske opprørere, ble fire personer drept da tre bomber gikk av ved hjemmene til to politimenn. Sju andre ble drept i voldshandlinger rundt Bagdad og nord i landet.

Angrepene antas å ha blitt gjennomført av sunnimuslimske opprørere som kjemper mot den sjiadominerte regjeringen i Bagdad, og som mener den sjiamuslimske versjonen av islam er vranglære.

Det er også meldt om en skuddveksling mellom opprørere og politifolk i ørkenområdet Jazeera nordvest i Irak. Tre opprørere skal ha blitt drept, mens fire politimenn skal ha blitt såret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media